Rabulejtő Ferrari élményvezetés változatos pályákon

Nem mindenkinek adatik meg alapból, hogy bepattanjon egy zabolátlan, tűzpiros démon vezető ülésébe. A Ferrari élményvezetés alkalmával, ez a hiányosság teljes mértékben kiküszöbölhető. Csak vigyázni kell, mert könnyen rabul ejt a kipufogók szimfóniája, amikor gátlástalanul a gázra taposunk és úgy repesztünk a Hungaroringen, akár egy igazi versenypilóta. Ilyen egy örök és őszinte szerelem kezdete.

Ferrari élményvezetés – A semmihez sem fogható érzés

Talán abban sokan egyetérthetünk, hogy ez az olasz csoda annak köszönheti a népszerűségét, hogy nem gyárt, közhelyes, unalmas modelleket. Minden darabja olyan akár egy műalkotás és ez igaz s Ferrari modellek teljes egészére kívül-belül. Amikor felbőg az ikerturbós V8-as azt valóban stílusos eleganciával teszi.

ferrari élményvezetés

De hol lehetne kipróbálni egy ilyen autócsodát? Talán az lenne a legjobb megoldás, hogyha rászabadítanánk magunkat egy Ferrari 458 Italia-val a magyar utakra? Nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb közeg, hogyha szeretnénk kiélvezni és kihasználni az autó tulajdonságait és erejét.

 

A Ferrari élményvezetés sokkal többet kínál annál, mint egyszerűen köröket róni valamelyik versenypályán a sok közül egy piros sportkocsival. Hogy miért, az a következő sorokból egyértelműen kiderül.

Ferrari élményautózás, avagy az autó, ami maga az élmény

Akik szeretik a Ferrarit, azoknak biztosan megvan a saját kedvencük a rengeteg gyönyörű modell közül. A 458-ról érdemes azt tudni, hogy egy külön dimenziónak számít a sportkocsik között. Egy laikusnak először is az tűnhet fel, hogy rendkívül hangos, de mégsem lehet rá haragudni emiatt, mert annyira méltóságteljesen dübörög benne a V8-as motor.

A gyorsaságáról csak annyit, hogy aki még nem vezetett ilyen autót, annak valóban örök emlék marad a Ferrari élményautózás, hiszen csínján kell bánni a gázpedállal. Egy nagyobb gázfröccs és csak azt vesszük észre, hogy azok, akik előttünk voltak, már rég a mi menetszelünk árnyékában kullognak utánunk.

Hibátlan a Ferrari élményvezetés ajándékba

Csak képzeljük el az arcát annak a szerettünknek, aki megtudja, hogy másnap bepattanhat ebbe a tűzpiros csodába. A Ferrari élményvezetés ajándékba egy teljesen más kategória, mint az unalmas, megszokott csecsebecsék, amiket feldobunk a polcra, vagy elrakunk valahová porosodni.

Erre mindenki boldogan fog visszagondolni, hiszen újra és újra szeretné átélni a volán mögötti pillanatokat. Senkinek nem kell attól tartania, hogy még nem ült 570 lóerős autóban, ami hátsókerék meghajtással és automataváltóval rendelkezik. A Ferrari élményvezetésben pont az a lényeg, vagyis a megismerés varázsa.

A nyálcsorgatás mellett valóban hasznos dolgokat tapasztalhat meg az, akinek sikerül megzaboláznia ezt a fékevesztett, olasz, vadlovat. Mindenkit joggal tölthet el büszkeség amikor eléri a 338 km/h-ás álomhatárt. Ehhez viszont arra is szükség van, hogy ki legyen választva a megfelelő pálya.

Nem árt előre megfontolni, hogy a végsebességre pályázunk, vagy inkább szeretnénk kipróbálni, hogy miként boldogulunk a technikás kanyarokkal a Ferrari élményvezetés során. Persze, aki nem tud betelni sem az egyikkel sem a másikkal, az akár minden pályán kipróbálhatja a tehetségét, szépen sorban.

ferrari vezetés ajándékba

Bizonyára a második alkalom már sokkal rutinosabban érezhetjük magunkat a meseautóban, amibe olyan könnyű beleszeretni. A gond csak az, hogy ezt követően már bánni fogjuk, amiért nem áll egy ilyen szélvész a garázsfeljárónkon. Ezért remek opció az élményvezetés, mert mindig rendelkezésre áll és több pálya közül lehet választani. Tekinthetünk rá sportszerűen, hobbiként vagy ahogy az elnevezése is sugallja, egy olyan élményként, amit mindenkinek kötelező megtapasztalnia, aki szereti az elegáns, erős sportkocsikat.

Van abban valami magával ragadó, amikor a 4500 cm3-is V8-as 3,1 mp alatt gyorsul 100-ra és belepasszíroz az ülésbe. Ez az érzés a sofőrnek és az utasának egyaránt nagy élmény. Ha le kéne írni, akkor talán a vadászpilóták szoktak ilyet érezni miközben gyorsul alattuk a jet. Aki a volán mögé kerül, annak azonnal nyilvánvalóvá fog válni, hogy ez nem egy holmi játékszer, hanem ez egy Ferrari!