A Japán utak népszerűbbek, mint valaha!

A Japán utazás jelentette kaland a tradíciók, a modern Japán és a sajátos természeti környezet és a japán autók megismerését célozza. Egyre többen teszik le a voksot a világviszonylatban biztonság szempontjából is kiemelt helyet elfoglaló ország mellett. A turizmusát nemcsak a történelmi és vallási helyszínekre alapozza, hanem a látogatók megismerkedhetnek az építészet és a technológia izgalmaival is. A szigetország egyedülálló természeti adottságokkal kínálja az önfeledt és életre szóló élményt minden korosztálynak. 

Japán utak: ahol a vallás, a történelem és az izomautók találkoznak

A történelmi múltra visszatekintő épületek sajátos képet adnak az országról, de a modern városok és a menő konstrukciókról híres autógyárak sem hiányozhatnak a látnivalók közül.  A buddhista Kiyomizu-dera templom Kiotó keleti részén található meg és 798-ban épült. Az emlékhely belső vízesése harmonikus egységet képez a természettel, ami egyébként is jellemző a Japán utazás során leggyakrabban felkeresett helyszínekre. Napjainkban a turisták ereklyéket, műalkotásokat tekinthetnek itt meg.

Himeji kastély, avagy a Fehér Kócsag Vár

Az elnevezés nem véletlen, ugyanis a Japán kastélyok között az elsőszámú nevezetesség a fehér külsejével egy repülő madárra emlékeztet. A második világháborút is túlélt épület hűen tükrözi Japán történelmének stílusait. Sőt, a kastély a „Csak kétszer élsz” címmel készült James Bond filmben is látható. A látnivalók sorából a Japán utak alkalmával nem érdemes kihagyni a Narában épült Todaiji templomot sem. Sajátossága, hogy a világ legnagyobb faépületeként tartható számon, ráadásul egy hatalmas Buddha-szobornak is helyet ad. Elképesztő kertek övezik a buddhista Kegon iskolaként is funkcionáló helyszínt. 

Japán utazás a modern Tokióba

 

A Tokiói torony tökéletes mintapéldája annak, hogy Japán nem pusztán a történelmi múltról és a vallási szentélyekről szól. A modern életstílus és a korszerű építmények között idegenforgalmi szempontból is előkelő helyet foglal el az építmény. Eredetileg a párizsi Eiffel torony ihlette, ám magasságban 11 méterrel meghaladja azt. A Japán utak elmaradhatatlan városa Tokió, ahol egyszerre találkozhatnak a turisták történelmi látnivalókkal és izgalmas, modern épületekkel. A Császári Palota helyén eredetileg kastélyok álltak, ám a történelem és az idő vasfoga lerombolta azokat. A japánoknak ebből a helyzetből is sikerült a legjobbat kihozniuk, ugyanis egy modern palota került a helyükre, amelyben többféle korból származó elemeket vegyítettek, művészi tervezéssel. A korszerű megoldások a japán autóiparra is tökéletesen érvényesülnek, világszerte jelen van az ország autóival.

A Japán utak lehetőséget kínálnak olyan turisztikailag frekventált látnivalók felfedezésére is, mint amilyen például az Arany Pavilon Kiotóban. Az aranybevonat kiemeli a természetes környezetéből, és páratlan élményt kínál a természeti adottságaival. A vallási építmények és a modern Japán egyszerre vonzza a látogatókat, akik mindig valami különlegeset kapnak ettől a korszerű technológiájáról, autóiparáról és történelmi múltjáról híres országtól. japán utak japán utazás