Európai izomautók

Európai izomautók

europai-izomautok2

Ahhoz, hogy alaposan lefedjük az izomautók széles skáláját, érdemes kicsit közelebb hozni a brutál erős modelleket, amelyek olyan autómárkák nevéhez kapcsolhatók, mint az Audi, Ferrari, Porsche, a Renault vagy ugye a BMW. Az európai ember számára ugyanis ez sokkal inkább elérhető, mint amerikai társaik.

Csakis olyan motorokkal foglalkozunk, amelyek valóban méltók az európai izomautó megnevezésre, a kivitel legyen sportautó, kabrió, vagy luxus szedán, ha 2,5 liternél nagyobb motorral szerelték és teljesítménye 150 lóerő fölött van, akkor oldalunkon a helye.

Az európai autók esetében a sportos megnevezés még egyértelműen nem jelent izomautókra jellemző teljesítményt, ugyanis olykor már egy vérszegény motorra, de élénk vonalú kombira is lelkesen ráaggatja a gyártó a sportos jelzőt, akkor is, ha ez még a sportosságtól meglehetősen távol áll.

Ugyanakkor egy luxus szedán megfelelő teljesítményű motorral és nyomatékkal már könnyen az izomautók táborában találja magát, mindenféle sportos kiemelés nélkül.

Összegezve elmondhatjuk, hogy érdemes megnézni milyen izomautó modelleket találhatunk öreg kontinensünkön, és ki tudja, talán látogatóinknak egyik-másik olyannyira megtetszik, hogy a későbbiekben egyet meg is vásárol magának!

Audi A4