Élményvezetés Hungaroring, amiről nem maradhat le!

Ha valami feledhetetlent szeretne megtapasztalni, ami egész életében maradandó élményt nyújt, akkor egy élményvezetés Hungaroring pályáján biztosan nem fog csalódást okozni. Aki szereti a sebességet, az amerikai és európai izomautók látványát, továbbá pedig szeretné megtapasztalni azok brutális, aszfaltszaggató erejét, most minden lehetőséget megkap erre.

élményvezetés hungaroring

Egyszerűen csak választani kell a széles autókínálatból és lefoglalni a tökéletes időpontot, majd pedig némi felkészültség után beülni a kormány mögé és beletaposni a gázpedálba. De ne szaladjunk annyira előre. Mielőtt elveszne a Hungaroring élményvezetés kínálta adrenalin mámorban, ismerje meg a pálya előéletét és a részleteket, amik meghatározóak az eseménnyel kapcsolatban.

A Hungaroring rövid története

Az élményautózás Hungaroring területén belül egy olyan vágyálom, ami végre valóra válhat. Magyarország leghíresebb autóverseny pályája Budapest és Gödöllő között fekszik közel az M3-as autópályához, ahonnan egyszerűen megközelíthető. A rövid történetéről annyit kell tudni, hogy Bernie Ecclestone, a FOCA elnöke elhatározta, hogy Formula-1-es versenyt fog rendezni még a vasfüggöny mögött.

 

Elég komoly kihívásnak tűnt és nem ment egyszerűen a száguldó cirkusznak otthont találni. Első körben a távol keleten kopogtatott Kínában, majd jött a Szovjetunió és Jugoszlávia, mint kiszemelt. Mivel sehol sem fogadták tárt karokkal, így majdnem veszni látszott az ügy, amikor 1983-ban Rohonyi Tamás és Frank Tamás figyelmébe ajánlották Magyarországot. A történet pedig innen indul.

A Hungaroring építése

1986-ban az akkori közlekedési miniszterhelyettes (Kis Dezső) hathatós közbenjárósával esztétikai és környezetvédelmi szempontok alapján született meg a pálya maga, amit 1985. október1-én kezdtek el építeni és rekordidő alatt, mindösszesen 8 hónap állt össze. Mindezeket követően még 2 alkalommal végeztek nagyobb módosításokat. Az egyik ilyen 1989-ben történt, amikor a hármas sikánt, kígyó kanyart kivették, majd pedig 2003-ban a 1-es és 13-as kanyart lejjebb helyezték. Jelenleg a hossza 4381 m.

Feledhetetlen élményvezetés a Hungaroring keretein belül

Azon túl, hogy évente megrendezésre kerül a Forma-1nagydíj, több alkalommal történik meg a nagyközönség részére a helyszín átadása. Ilyen módon elérhető az élményvezetés Hungaroring aszfaltján és nem akármilyen autókkal. Valóságos mérnöki műremekek, igazi amerikai izomautók volánját markolhatja meg amennyiben mindig is erről álmodott. Ezen alkalmakra május és szeptember között adódik esély, átlagosan havonta 1-2 alkalommal és leginkább hétköznapokon.

hungaroring élményvezetés

Természetesen előzetes regisztrációra van szükség, valamint több szabályt be kell tartani. Csak 18 éven felüliek, meglévő jogosítvánnyal, teljesen tiszta tudatállapotban léphetnek pályára. A szervezők utasításait maradéktalanul muszáj elfogadni, valamint váratlan események, mint az időjárás és az esetleges balesetek utáni takarítás módosíthatja, vagy törölheti a foglalt időpontokat. Többnyire azonban minden gördülékenyen zajlik és padlóig lehet nyomni a pedált.

Valódi izomkolosszusok a pályán

Bár biztosan a legtöbben Forma-1-es autóba szeretnének ülni, de garantáltan nem fognak csalódni akkor sem, ha olyan járműveket vehetnek birtokba, mint a méltán híres Ford Mustang Shelby GT 500 Eleanor, Lamborghini Huracán, Nissan GTR, Dodge Challenger Hellcat és még hosszan sorolni lehetne a márkákat és modelleket.

Amit az élményvezetés Hungaroring nyújt, azt éveken át nem fogja elfelejteni. A legtöbb jármű 0-ról 100-ra másodpercek alatt gyorsul és valódi versenyautónak számítanak. Természetesen, ha nincs meg a gyakorlata, akkor sem kell félnie, mert kap instruktort, aki segíteni fog abban, hogy maximális biztonsággal élhesse át a száguldást, a balesetek legkisebb esélye nélkül. Félnie tehát nem kell, de tisztelnie mindenképpen a kocsikat, amik valóságos legendák.

Egy élményautózás Hungaroring tökéletes ajándék, ha valami örökre szólót szeretne adni családtagjának. Az utalványok programtörlés esetén könnyen visszaválthatók. Ismerje meg ennek a pontos részleteit és regisztráljon mihamarabb, hogy biztos legyen a helye.