Knight Rider izomautók

Mivel van szerencsénk weboldalunkon árulni az igazi K.I.T.T, azaz Knight Rider csodautót, így nem kérdés, hogy kicsit bővebben foglalkozzunk a filmben felvonultatott izomautókkal. Év vége van, jöhet a könnyedebb téma is.

Egész biztosan sokan emlékeznek még rá, hogy a klasszikus Knight Rider sorozat nem ért véget az 1982-1986-ban forgatott részekkel. Több, talán sikeresnek nem egészen mondható sorozatok, filmek is készültek ugyanezzel a címmel.

1991-ben forgatták a Knight Rider 2000 egész estés tévéfilmet, ami a 21. században játszódik (2000-ben), teljesen más világot jelenít meg, mint az eredeti sorozat. Ebben egy alaposan átmaszkolt Dodge Stealth „játssza” K.I.T.T szerepét, új nevén Knight 4000. Természetesen a védjeggyé vált orr-részen futó vörös fény nem hiányozhat.

Futurisztikus megjelenésű "szuperautó"
Futurisztikus megjelenésű „szuperautó”
 

Érdemes megjegyezni, hogy az amerikai-japán hibrid ma már teljesen eltűnt a palettáról, ami nem csoda, mivel csupán 1991 és 1996 között gyártották.

A forma ma is megállja a helyét
A forma ma is megállja a helyét

A következő állomás a Knight Rider 2010 című film, amit 1994-ben forgattak, az előző film bukása miatt teljesen más szereplőkkel, az eredeti sorozathoz sok köze nincs is, talán ezzel magyarázható a siker ismételt elmaradása.

A filmben egy Ford Mustang szolgál K.I.T.T-ként, MN12 Ford Thunderbird futóművel, az átalakítás miatt ez a típusú megjelenés merőben eltér, mint, amit a sima Pontiactól megszoktak a nézők, bár igazából nem is kellett nagyon hozzászokniuk, mert a film folytatására már nem került sor.

A klasszikustól eltérő dinamikus és látványos intro:

A Team tagja többek között Danté az átalakított Ford Expedition sport SUV, amit tulajdonképpen a filmben még friss modell, mert 1996-tól kezdte el a Ford gyártani.

A Team másik tagja Domino, szintén a sorozat kedvéért átalakított Ford Mustang.

A Team tagja Attack Beast  Ford F-150 –es pickup haszonjármű, és az ikermotorok.

Knight Rider Team autói
Knight Rider Team autói

Bár nem a Knight Rider Team tagja, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül KRO-t, a módosított fekete Ferrari F355-t, aki nagyon hasonlít az eredeti sorozatban szerepeltetett KARR változathoz. Instabil és gonosz.

A fekete Ferrari F355, alias KRO
A fekete Ferrari F355, alias KRO

Az újabb sorozatra 2008-ban került sor, amiben Michael Knight fia a főszereplő, egy másfajta autóval harcol a bűn ellen, mivel ennek a Knight Rider sorozatnak is elmaradt a sikere, ezért 19 epizód után 2009-ben befejezték a forgatását.

Ebben a sorozatban K.I.T.T-et egy Ford Mustang Shelby GT500KR alakítja, s bár az autó a kor szellemének teljesen megfelel, más dinamikát és megjelenést sugároz, valamiért mégsem „jött be” a nézőknek.

Főszerepben Ford Mustang Shelby GT500KR
Főszerepben Ford Mustang Shelby GT500KR

Végezetül pedig egy 9 és fél perces videó, ami összefoglalja az összes (1982-2008) Knight Rider főcímet. Jó szórakozást és Boldog Újévet minden amerikai autó kedvelőnek!