Vállalható-e az új Cadillac Escalade üzemanyag fogyasztása?

Ha a vadonatúj 2021-es Cadillac Escalade-t szeretnénk megvásárolni, akkor kétséges az, hogy az üzemanyag-fogyasztás lesz a prioritások listájának a tetején.

Az üzemanyag ára ugyanis zsebpénznek számít annak, aki kényelmesen megengedhet magának egy ilyen mammut luxusmobilt, potom 77.490 dolláros kiindulási árért, a benzin pedig amúgy is meglehetősen olcsó mostanában.

A nemrég kiadott új EPA tesztszámok szerint mégis meglepődve láttuk, hogy a vadonatúj, 2021-es Cadillac Escalade valójában kevésbé üzemanyag-hatékony, mint elődje. A 2021 Escalade 4WD mindössze 6,8 km / litert fogyaszt a kombinált cikluson, ami mínusz 0,4 km / liter a 2020-as négykerék-meghajtású modellhez képest.

 

Közben az új Cadillac Escalade 2WD ugyanazt a 7,2 km / liter éri el, mint a 2020-as modell, és 3,78 literenként 1,6 kilométert tesz meg városi vezetés közben, de 1,27 km / literrel elmarad az előrejelzéstől az autópályán. Így az új 4WD modell mínusz 0,85 km / literrel szégyenkezhet a tavalyi SUV-hoz képest az autópályán.

Mindezek a számok 420 lóerős GM-ral, 6,2 liter EcoTec3 V8-as benzinnel és 10 sebességes automatával kerültek napvilágra, mely komoly kérdéseket vet fel, hogy pontosan mi történt.

Az SUV-nek nem változott drasztikusan a saját tömege, még minden kiegészítő felszerelés, beleértve az élő hátsó tengelyről a független hátsó felfüggesztésre való váltás ellenére sem.

Bármi legyen is az oka, a 2021-es Cadillac Escalade EPA üzemanyag-fogyasztás-tesztelési értéke kevesebb a vártnál, így akik valóban aggódnak az üzemanyag-fogyasztás miatt, számukra költségmentesen elérhető lesz egy 3 literes turbódízel motor.

Ennek ugyan még nem állnak rendelkezésre az üzemanyag-fogyasztás-számai, de köztudott, hogy a külső gyújtású társaikhoz képest a dízelesek ​​lényegesen jobb üzemanyag-fogyasztásúak.

A 2021-es Cadillac Escalade-t ugyanabban az arlingtoni, texasi összeszerelő üzemben fogják építeni, amely összeállítja a GMC Yukont, valamint a Chevrolet Tahoe-t és a Suburbant.

Mind a négy modell sorozat tetőtől talpig történő teljes átalakítását kapott 2021-re, amely egy vadonatúj keretformát és egy független hátsó felfüggesztés-konfigurációt tartalmaz a jobb közúti utazás és kezelhetőség érdekében.

Bevállalnád?

Foto: carbuzz.com