Mikor és kinek jó ha van otthon egy kompresszor?

Mindig jó, ha van a háznál egy kompresszor, amikor szükség van rá. Egy ilyen szerkezet ugyanis nagy segítség lehet akkor, ha például leeresztett az autó kereke, de számos egyéb téren is nagy hasznát veheted, ha nagy mennyiségű, célzott levegő használatára van szükséged. Nem mindegy azonban, milyet választasz, hiszen típusban, felépítésben és teljesítményben is vannak eltérések. Megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni, amikor kompresszort vásárolsz otthoni használatra!

A kompresszorok hasznos eszközök, nem véletlenül használják őket ipari méretekben, ráadásuk sok műhely és gyár esetén is fontos kiegészítője a különböző munkafolyamatoknak. A kisebb méretű szerkezetek előnyeit bátran élvezheted otthon is, ugyanis nagyban megkönnyíti az életedet ha nem kézi szerszámmal kell vacakolnod például egy kerék felfújásakor.

Mire jó, ha van otthon egy kompresszor?

Az autók kerekeinek felfújása mellett egy ilyen szerkezet tökéletesen alkalmas a kerékpár gumik levegővel való feltöltésére, de nyáron gumicsónakok, labdák és matracok is felfújhatók a segítségével a család nagy örömére. Mivel működésük nagyon egyszerű, nem vesz igénybe sok időt sem a beüzemelés, sem pedig maga a művelet. Vagyis nagyon sok időt és kellemetlenséget spórol meg neked egy ilyen gép a háznál.

Kinek érdemes beszereznie egy kompresszort?

Ha a családban legalább egy autó van, akkor mindenképpen érdemes tartani egy ilyen szerkezetet a garázsban vagy akár egy kisebbet a csomagtartóban. Az pedig csak hab a tortán, hogy még a biciklik leeresztett kerekeit is fel tudod vele fújni és nem szájjal kell bajlódni a strandeszközök esetében sem.

Milyen típusú kompresszorok léteznek és milyet érdemes választani?

 

Ha otthoni használatról van szó és jellemzően az autód kerekeinek felfújására használod majd a szerkezetet, akkor ideális méret lehet a 12 Voltos vagy 18 Voltos változatok valamelyike. Az előbbit például 8 bar nyomásig probléma nélkül tudod használni. Ez ugyan alacsonynak számít a maga kategóriájában, a célnak tökéletesen megfelel, ráadásul kis súlya miatt hordozása is könnyű. Vagyis nem gond, ha el kell juttatni A pontból B pontba és könnyen elfér a kocsi hátuljában is. Baj esetén pedig kéznél van, így akár az út szélén vesztegelve is gyorsan felfújhatod a kerekeket ha arra van szükség.

A legtöbb szerkezet olajmentes kompresszorral van felszerelve, így nem igényel kenést, ráadásul általánosságban elmondható az is, hogy karbantartási igényük is rendkívül alacsony. Mivel használatuk nagyon egyszerű, akár laikusként is bátran igénybe vehetők, hamar meg fogod tanulni a szükséges mozdulatokat.

Érdemes megbízható helyről, minőségi terméket vásárolni!

Ahhoz, hogy a kompresszor hosszú éveken keresztül kiszolgáljon és probléma nélkül működjön, érdemes minőségi terméket vásárolni megbízható helyről. Így ugyanis biztos lehetsz abban, hogy hosszú távú befektetésre tettél szert az adásvétel nyomán és mindig kéznél lesz egy hű társ, ha fújásra van szükség. A Szerszámkell webáruház széles kompresszor kínálatában például érdemes szétnézned.