Izomautók bemutatója: Ford GT 2017

Ebben az évben, az Amerikai izomautók rajongóit világszerte egy régi név hozza újra lázba, és ez nem más mint a Ford GT.

A GT 2015 januárjában került újra reflektorfénybe, az Észak-amerikai nemzetközi Auto Show-n, de az autó bemutatása több volt, mint egyszerűen csak a brand újbóli bevezetése.

Fordgt4

Az Amerikai autógyártás fővárosának tartott detroiti Michiganben mutatkozott be a Ford GT 2016, és azonnal visszakövetelte régi aszfaltszaggató hírnevét.

 

A Ford persze nagy tervekkel vág neki az új izomautók korszakának. A Ford GT 2016 lesz az egyik amerikai résztvevője a Le Mans-i 24 órás maratoni versenynek, amely nem kis megpróbáltatások elé állítja a rajta elinduló versenyzőket és autókat egyaránt.

Ford GT

A 2016-os GT-t a Ford iker turbóval ellátott V6-os EcoBoost motorja kelti életre, amely több mint 600 LE-t ad a hátsó kerekekre, és ezzel ő a legerősebb EcoBoost motor melyet a Ford valaha megalkotott.

A 20 collos kerekek tapadásáért a Michelin Pilot Super Sport Cup 2 abroncsok a felelősek, a biztonságos megállásért szén-kerámia fékek gondoskodnak.

fordgt20

Ennél az autónál kizárólag csak könnyűszerkezetes elemeket használt a Ford, hogy ezzel is növelje annak teljesítményét. A karosszériát és az utasteret egyaránt szénszálas elemekből alkották meg, valamint alumínium részekből rakták össze az alváz első és hátsó részeit egyaránt, az úttartásról és a sebesség uralásáról az aktív aerodinamika gondoskodik. Emellett a felfüggesztés is aktív, valamint állítható hasmagasságú.

fordgt20173

A Ford a visszatérésével olyan szuper izomautók közé sorolhatja magát, mint a Chevrolet Corvette Z06, Camar Z/28, McLaren P1 és a Ford saját márkája a Shelby Mustang GT350.

A tervek szerint kevesebb, mint 1000 darabot fognak gyártani ebből a különleges csomagból.