Íme, a top 5 legférfiasabb ital fajta!

Ma már tulajdonképpen nem feltétlenül lehet határozott vonalat húzni a tipikusan csajos italok és a pasis piák között, hiszen senki nem néz rád ferde szemmel akkor sem, ha egy gyümölcsös koktélt rendelsz a pultnál, mint ahogy a nők is lehúzhatnak egy felest anélkül, hogy bárki megszólná őket. Azonban mégis létezik néhány olyan ital, amelyek máig a férfiak körében népszerűek. Összegyűjtöttünk öt jellemzően olyan italt, amelyeket előszeretettel fogyasztanak az „erősebb nem” képviselői.

  1. Gyomorkeserű

A gyomorkeserűknek semmihez sem hasonlítható íze nem véletlenül olyan népszerű a férfiak körében. A különböző gyógynövényekkel és fűszernövényekkel megbolondított nedűk alapanyagai között jellemzően az üröm, a rebarbara, a fahéj, a sáfrány, a citrusfélék és a szegfűszeg is szerepelnek. A legizgalmasabb az egészben az, hogy minden esetben a gyártó döntése az, milyen recept alapján dolgozik, amely a legtöbb esetben teljesen titkos. Ráadásul az sem gond, ha éppen nem vágysz röviditalra, ugyanis koktélként és long drinkként is fogyaszthatod ezeket a szeszes italokat. Tipikus nyári frissítő lesz belőle, ha szódával ütöd fel, de télen teával társítva is egyedi élményt nyújtanak a gyomorkeserűk.

  1. Whisky

Whiskyt inni nem egyszerűen azt jelenti, hogy kedveled a füstös, markáns ízvilágot. Ez a nedű maga a stílus és az elegancia, amely az egyik legtipikusabb férfias italfajta ma a piacon. Ha neked is vannak emlékeid az annak idején igen népszerű Dallas című sorozatról, akkor te tudod a legjobban, hogy egy minőségi párlat mindig a jó üzletek megkötésének alapja, szigorúan jégre töltve. Ha te is whiskys típus vagy, érdemes mindig valami újat megkóstolnod, ugyanis nincs két olyan termék, amely egyforma élményt adna a fogyasztó számára. Hiszen ezeknél a párlatoknál van különbség többek között szín, illatban, testesség és az ízvilág terén egyaránt.

  1. Pálinka
 

Nem maradhat ki a sorból a magyarok nemzeti itala, a hungarikumok közé sorolt pálinka sem. Nyilván neked is megvan az a kép, amikor egyben húzol le egy kupicával a tüzes vízből, ami után nem feltétlenül őszinte az ember mosolya. Mivel hölgyektől ilyet ritkán lát az ember, így szintén a pasis vonalon kapott helyet ez a nedű, amely gyógyír a fájdalomra, felel a nyugodt alvásért és tökéletes gyógyír a megfázásra is, legalábbis a nép hagyományok szerint. Nem véletlen, hogy az égetett szeszek közül pálinkából adnak el legtöbbet Magyarországon, amelyek közül a körte és a szilva alapúak örvendenek a legnagyobb népszerűségnek.

  1. Rum

Nem sok olyan szeszes ital létezik, amelynek számos különböző variációja közül mindegyik népszerű és a világon mindenhol ismerik és szeretik legalább az egyik fajtáját. Pedig a rummal pontosan ez a helyzet. Mivel a lágyabb ízvilágtól egészen a kifejezetten testes típusig minden megtalálható a repertoárban, sok férfi választja ezt a nedűk a kedvenc italának. Míg a fehér rum egy áttetsző, igen könnyed ital, addig például az arany rum érlelési ideje 5-8 év, amelynek köszönhetően már sokkal markánsabb ízvilágú és magasabb alkoholtartalmú nedűről beszélünk. A fekete rumok már sokkal nehezebb italok, ami nem csoda, hiszen a legtöbbet tíz évnél is tovább érlelik. Mindezek mellett természetesen a fűszeres variációk sem maradhatnak ki a sorból, amelyeket a hagyományos eljárás szerint az arany és a fehér rum keverékéből készítik. Így tulajdonképpen nincs olyan napszak vagy alkalom, amelyhez ne létezne tökéletesen passzoló rum akár koktél formájában vagy tisztán.

  1. Vodka

Bár sokan fogyasztják magában és jégre töltve, nem egy férfi csábul el a long drinkek és koktélok hívogató világának, ha vodkáról van szó. Mivel tökéletesen passzol hozzá bármilyen gyümölcslé, lime, citrom sőt, akár a szóda és a kóla is, de felturbózhatod gyümölcsökkel, gyömbérrel, citrusos ízekkel, sőt akár paradicsomlével és zellerrel is. Ráadásul mivel ma már számos prémium termék létezik a vodkák terén is, nem csak az íz, de a minőség és a stílus is garantált.

Ha úgy érzed, ezek után most azonnal le kell húznod néhány felest a haverokkal vagy alig várod, hogy a jégkockák whiskys pohárban való koccanása kényeztessék a füleidet, akkor érdemes szétnézned az Italneked webáruházban, ahol számos minőségi ital közül válogathatsz és akár azonnal meg is rendelheted.