Chevrolet Camaro – amerikai autó megszégyenítve

Könnyű szívvel kijelenthetjük, hogy az amerikai autó piacán csak ízig-vérig izomautókkal szeretne találkozni az ember, ami a férfias, nyers erőt, szívet és fület gyönyörködtető motorhangot illeti. Van annál felemelőbb, mint a V8-as motor tiszteletet parancsoló hörgését hallgatni, amint csak arra vár, hogy keményen a gázpedálra lépjen a sofőr?

Camaro.2010
A 2010-es Chevrolet Camaro

Nos, a Chevrolet Camaro hatodik nemzedékére várva nem lehetnek a márka és a modell rajongói maradéktalanul boldogok, ugyanis a gyártó a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően egy sokkal kisebb motoros modellel lép piacra. Az amerikai autó rajongótáborát már sokkolhatta a Ford Mustang 2.3 literes, EcoBoost, turbós, négyhengeres megjelenése, ami egy igazi Mustanghoz nem feltétlen méltó, hisz a markáns megjelenés vizuális élményét jócskán rontja a turbófeltöltős motor – V8-ashoz viszonyítva – halk duruzsolása.

Chevrolet Camaro 2011-es modell
Chevrolet Camaro 2011-es modell

A Chevrolet erre még rá is tett egy lapáttal, mert a 2015-ös modell után érkező frissített széria alapmotorja 2.0 literes, négyhengeres CTS turbófeltöltéses szerkentyű lesz, ami ugyan 275 lóerőt és 399 Nm nyomatékot biztosít, ám a V8-as motor hangjához képest, – ami igazi karaktert ad az izomautóknak – messze van.

Chevrolet Camaro 2012 45. évfordulóra kiadott modell
Chevrolet Camaro 2012 45. évfordulóra kiadott modell
 

A Chevrolet Camaro hatodik szériája a hosszú tengelytávú Alpha platformot használja, ami közös a Cadillac CTS-el, ám így tengelytávméretben növekedésről beszélhetünk.

Chevrolet Camaro ZL1 - 580 lóerős
Chevrolet Camaro ZL1 – 580 lóerős

A vezethetőség és a gyorsulást elősegítendő a tervezők némi diétára fogták a kasztnit, viszont több retró stíluselemet is „aggatnak” majd az új modellre, mégpedig a második generációból. Így felmerül a kérdés, hogy a 2016-ban érkező Chevrolet Camaroval a gyártó teljesen új modellt vezet be, vagy csupán egy alapos ráncfelvarrásra készülhetünk?

Chevrolet Camaro Z28 2014-es modell
Chevrolet Camaro Z28 2014-es modell

.