Brutális izomautó a Rezvani Motorstól

Soha nem hallott még a Rezvani Motorsról? És a gyártó által nemrég piacra dobott „szörnyetegről”? Akkor itt az ideje, hogy minden izomautó rajongónak bemutassuk mi is a márciusban leplezett roadstert!

A Rezvani Motors egy kaliforniai székhelyű szuper autókat tervező és gyártó cég. A gyártó olyan formatervezési minták alapján dolgozik, ami a neves autóipari építész Samir Sadikhov tudását fémjelzi. Samir Sadikhov nevéhez olyan autók tervezése kötődik, mint a Ferrari Xerzit és a Martin DBC. A Rezvani Motors alapítója Fardees Rezvani, aki életét a szuper sportautók tervezésének és gyártásának szentelte, olyan extrém sportautó megépítése a célja, amely új dimenziókba helyezi a vezetést. A gyártó célja, hogy a kormány mögött, négy keréken száguldva is megtapasztalhassák a tulajdonosok a vadászpilóták élményeit, a 3G erőket, a jókedvet, a száguldást!

Ariel Atom - ennek az alapjaira épült a különleges izomautó
Ariel Atom – ennek az alapjaira épült a különleges izomautó

Ám a most bemutatott Beast nevű izomautó más szempont miatt is különleges!

 

Ugyanis a szuperautó karosszériájának építésekor több elemet is 3D nyomtatással készítettek, ami az autógyártás új korszakát is jelölheti.

Az így rendkívül könnyű súllyal „megáldott” sportautó mindössze 700 kg, karosszéria elemei szénszálas technológiával készültek. Az angliai Ariel Atom alapra épült izomautó építésekor nem csak 3D printert, hanem CNC-gépeket is felhasználtak. A merőben új technológiát a kisebb elemeknél nagyszerűen tudták alkalmazni, így az olyan karosszéria-tartozékok, mint a lámpák vagy a tükrök ezzel a módszerrel készültek.

A karosszéria több eleme 3D nyomtatással készült
A karosszéria több eleme 3D nyomtatással készült

A szuper sportautó két féle változatban és névvel készült: Beast 300 és Beast 500. Az adatok alapján, valóban szörnyetegről beszélhetünk.

A Beast 300 2.0 literes turbó motorral szerelt, 311 lóerős, és a 0-62mph (mérföld) gyorsulást 2,9 másodperc alatt éri el.

A Beast 500-at 2.4 literes, V8-as kompresszoros és 493 lóerős motor hajtja, 0-62mph gyorsulást 2,7 másodperc alatt éri el.

Megjelenése nem átlagos!

Annak ellenére, hogy az izomautók nélkülözik az olyan komfort elemeket, mint a szélvédő, tető vagy csomagtartó, a különleges aerodinamikai kialakításnak köszönhetően a vezető valóban egy vadászrepülőben érezheti magát, amikor az autó megindul alatta.

Hátulról is extrém!
Hátulról is extrém!

A két szuper izomautó bevezető ára 99500 (Beast 300), és 124900 (Beast 500) dollár lesz, a 3D nyomtatási technológiát felhasználó tervezés és építés indokolja a fejlesztők szerint a viszonylag baráti árat.

Vadászrepülő és Rezvani Beast
Vadászrepülő és Rezvani Beast

.