Boldog születésnapot: Ford Mustang

Jelenleg a Ford az ötödik Mustang generációt dobja piacra, nemrég került ugyanis bemutatásra a 2015-ös modell New Yorkban. Két nappal a Ford Mustang 50. születésnapja után.

Nem tagadhatjuk, hogy a Mustang megjelenése óta (1964) megtestesíti az igazi amerikai autó fogalmát! Fiatalok és idősek, nők és férfiak egyaránt vágytak a nem mindennapi autóra. A jeles évforduló tiszteletére a Ford egy limitált szériát gyárt: Mustang 50 Year Limited Edition néven, és utalva a megjelenési évre, 1964 darab kerül megépítésre. A kereskedésekbe várhatóan ősztől kerülnek a friss példányok.

Több helyen visszaköszön az ünneplésre okot adó évek száma

A limitált Ford Mustangok minden olyan extrával fel lesznek szerelve, ami szem-szájnak ingere, a tulajdonosnak csupán a hozzá illő fényezést kell kiválasztania, hogy melyik illik jobban megjelenéséhez a „Wimbledon fehér” vagy a „Kona kék”.

 

Akik még mindig rajonganak a kézi váltás izgalmáért, ők hatsebességes manuális váltóval rendelhetik, de automata váltóval is elérhető. Szolid 420 lóerő és 528 maximális nyomatékkal rendelkező izomautókat mi mással is szerelhetnék, mint Pirelli P Zero abroncsokkal, és 19 collos kerekekkel, ami a drift őrülteknek máris garancia a mókára.

Az 5.0 literes, szívó V8-as ereje pedig egész biztosan a „legelvetemültebb” Mustang rajongókat is ki fogja elégíteni. A limitált széria egy speciális logót kapott, de az ünnepi szériára való utalás visszaköszön a bőrülésekbe varrva is, de egyéb apróbb jelzések is utalnak arra, hogy bizony ez a széria Ford Mustang más, mint a többi!

 .