Bemutatták a 2015-ös Chevrolet Corvette Z06 izomautót

Néhány napja debütált a 2015-ös évre tervezett Chevrolet Corvette Z06. Hogy mindjárt a beszédes adatokkal indítsunk: 625 lóerő, teljesen új V8-as, 6,2 literes LT4 motor, amit 1,7 literes Eaton egységgel egészítettek ki. Így nem csoda, ha összességében 625 lóerőt kapunk, amihez 861 Nm párosul. Valljuk be, már a számok alapján is egy csodaszép szörnyeteggel állunk szemben.

Nem csak a hűtést segíti az óriási motorháztető szellőző
Nem csak a hűtést segíti az óriási motorháztető szellőző

A vezetés élményéhez a 7 sebességes kézi váltórendszer adja hozzá azt a szikrát, ami az autóvezetéshez szükséges, de opcionálisan 8 sebességes automata rendszerrel is gyártják majd.

A hihetetlen vonzerejű, ám kifejezetten agresszívre sikeredett izomautó teljesen eltér az elődöktől, amiről bemutatásának színhelyén a Detroit Auto Show-n meg is bizonyosodhattak a meghívottak. Emellett óriási hasonlóságot lehet felfedezni a Corvette C7.R típussal, ami a Chevrolet idei évre szánt valódi versenyautója.

 

Ahogyan a C7.R típus esetében a Z06 modellnél sem csak a szellőzést szolgálja az óriási szellőzőrés a motorháztetőn, hanem a leszorító erőt is növeli, ahogyan a hátsó spoiler is.

Szépség és aggresszivitás!
Szépség és aggresszivitás!

Ám, ha valaki olyan „elvetemült”, hogy az alapcsomaggal nem elégszik meg, és a Z07 csomaggal választja a Chevrolet Corvette Z06-os modellt, egy különleges kialakítású nyitható-zárható hátsó spoilert kap, amivel drasztikusan megnövelhető a leszorító erő, ami mellé karbon-mátrix fékek, slick sport gumiabroncsok és GT ülések járnak.

A motor: 625 lónak ad helyet!
A motor: 625 lónak ad helyet!

Alapkivitelben a Chevy Magnetic Ride Control lengéscsillapítókkal érkezik, amihez könnyű, szénszálas tető panel társul, így a Z06 merevsége húsz százalékkal kisebb, a súlya pedig az alumíniumkeretnek köszönhetően pehelykönnyűnek mondható.

Slick sportgumik és karbon-mátrix fékek!
Slick sportgumik és karbon-mátrix fékek!

Az elől 19, hátul pedig 20 colos kerekeken guruló szépséggel a gyártó páratlan sebességet kínál alku nélkül. A Chevrolet Corvette Z06 2015 elején érkezik a kereskedőkhöz. Addig mindenkit türelemre intünk, ha úgy érzi, máris birtokolni szeretne egy ilyen „szörnyeteget”!.