Visszatér a Chevrolet Trailblazer a GM legújabb kompakt SUV modelljeként

A Chevrolet Trailblazer viszonylag kedvelt autó volt az USA-ban, mígnem 2009-ben le nem álltak a gyártásával, habár bizonyos modellek a tengeren túl továbbra is gyártódtak.

A klasszikus SUV modell azonban visszatér eredeti fényében a világra egy valamivel kisebb és kompaktabb verzióval, mint a legutóbb 2009-ben látott modellek. Az új Trailblazer valahol a Trax és az Equinox között fog elhelyezkedni a ranglétrán, azonban túl sokat még nem tudni róla, ugyanis a Chevrolet csak nemrég jelentette be, hogy a gyártás újraindul.

Egy dolgot emlegettek nagyon, a vezetői biztonság kérdését, melyre az új SUV-kben nagy hangsúly kerül. Olyan rendszerekről van szó, mint az automatikus sávtartó, automatikus fékrásegítő és a sávelhagyásra figyelmeztető jelzések, de lesz egy-két opcionálisan beszerelhető extra is, mint a parkolási asszistens. Az új Trailblazer széria az elmondások szerint igencsak sportos lesz, és Steve Majoros szerint a dizájn nagyfokú személyre szabhatóságot biztosít majd a tulajdonosok számára.

 

A Trailblazer számos klasszikus elemet fog felhasználni a régi modellekből, míg új funkciók is beépítésre kerülnek mind dizájn, mind teljesítmény terén. Nem sokat tudni azonban arról, hogy mi fogja hajtani ezeket a SUV-ket.

Az Equinox széria jelenleg 1.5-literes turbós 4 hengeres motorokkal, vagy 2.0 literes turbós motorral és vagy első kerekes vagy összkerék meghajtásban kapható.

Ezek a motorok esélyes jelöltek lehetnek az új Trailblazer-ekbe, habár a Trax 1.4 literes erőműje sem teljesen elképzelhetetlen. A számos egyéb modellben megtalálható 9 sebességes automata váltó is jó eséllyel megtalálható lesz a Blazer-ekben.

Hivatalos megjelenési dátum nincs, de a Chevrolet azt mondja, hogy 2020 első felében már megérkezhetnek a dílerekhez az első új Trailblazer-ek minden extrával, tip-top állapotban. Addig is pedig már csak várni kell.

Forrás: motor1.com