Vegye komolyan a bőrrák tüneteit!

Ha sokáig meg szeretné őrizni a bőre rugalmasságát, akkor többek között arra is nagy figyelmet kell fordítania, hogy mennyi időt tölt kint a napon. Szerencsére a bőrrák tünetei szabad szemmel jól láthatók, így kicsi az esélye, hogy ne vegye észre őket. Amennyiben már a korai stádiumban sor kerül a kezelésére, akkor egy gyógyítható bőrbetegségről beszélhetünk. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy mint minden más betegségnél, jelen esetben is inkább a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, a bőrrák tüneteinek megjelenésekor ugyanis már nehezebb visszaállítani a bőr egészségét. Először is nagyon fontos, hogy dél, illetve délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon, hiszen ekkor a legerősebb az UV-sugárzás.

Utána bátran ki tud feküdni napozni, de csak akkor, ha a megfelelő összetevőket tartalmazó naptejet használja. A gyakori leégés a bőrsejtek károsodásához vezet, melyek hosszú évek, évtizedek alatt sem gyógyulnak be teljesen. Idővel megjelenhetnek a bőrrák tünetei, amiket azonnal kezeltetni kell szakorvos közreműködésével. A nyári hőség kellős közepén felmerülhet a kérdés, hogy melyik a legjobb naptej? A válasz természetesen sok mindentől függ, például a napozási szokásaink és a bőrünk típusa is nagymértékben befolyásolja, hogy mely készítmények válnak be, és melyek nem. Ugyanakkor van néhány alapelvárás, amit tudnia kell a legjobb naptejnek ahhoz, hogy maximális védelmet biztosítson a leégés ellen.

Mivel a hosszantartó UV-sugárzásnak rendkívül káros hatásai vannak, ezért a kiválasztásra kerülő terméknek az UV-A és az UV-B sugárzás ellen is védenie kell a bőrszövetet. Emellett előnyös a magas antioxidáns-, illetve vitamintartalom, hiszen a napozás során kiszárad a bőrünk, és veszít a rugalmasságából. Köztudott, hogy a vízben pancsolás közben sokkal nagyobb a leégés kockázata, így a legjobb naptejnek vízállónak kell lennie, hogy fürdőzés közben is biztosítsa a magas intenzitású védelmet.