Szivattyú árak, avagy mennyit fizessünk?

A legtöbb járművezetőnek már többször is kellett valamilyen folyadékot a járművébe juttatnia. Ez lehet gázolaj vagy benzin is. Szerencsére vannak olyan eszközök, amelyek ezeket a helyzeteket nagyban megkönnyítik. De mielőtt ilyen egységet vásárolnánk, nem árt tisztában lenni annak tulajdonságaival és a szivattyú árak mértékével.

A modellek terén nagy a változatosság

Az üzemanyag pumpák lehetnek kézi vagy elektromos működtetésűek. Az első csoportba tartozó készülékek a húsdaráló elvén működnek, ami azt jelenti, hogy egy gombot kell elfordítani a készülék működésbe léptetéséhez. A segítségükkel átlagosan percenként maximum 35 liter üzemanyaghoz juthatunk. Az elektromos szivattyúk sokkal erősebbek, hiszen a legegyszerűbb változatuk is akár 50 liter üzemanyagot képes percenként kiszivattyúzni.

szivattyú árak

Amire vásárláskor figyelni kell

A szivattyú árak közvetlenül a minőségi mutatóktól függenek. Az első dolog, amit nem árt alaposan figyelembe venni, a készülék teljesítménye és kapacitása. Ez határozza meg a folyadék mennyiségét és a sebességet, amellyel az üzemanyag átfolyik a pumpán. Érdemes még figyelni a tömlő hosszára is, mert ha túl rövid vagy túl hosszú, akkor kényelmetlen használni. Nem árt információt szerezni az egység súlyáról sem, ugyanis a masszív gépek megnehezítik a használatot. 

 

Az üzemanyag szivattyúk rendelkezhetnek nedvesség elleni védelemmel, illetve digitális vagy mechanikus számlálóval ellátott adagoló pisztollyal. Az, hogy melyik modellt érdemes választani, attól függ, hogy milyen környezetben tervezzük használni.

Természetesen a benzinkúton vagy nagy ipari üzemben történő dízel üzemanyag utántöltéshez használt berendezéseknek nagy teljesítménnyel és magas védelmi szinttel kell rendelkezniük, ami persze kihat a szivattyú árakra is. Házi használatra viszont választhatunk kompakt és meglehetősen megfizethető modelleket is.

Nem titok, hogy a szivattyú árak fontos szempontot jelentenek a döntés során. Mindenki szeretné megtalálni a legjobb ár/érték arányt, és minőségi készüléket vásárolni megfizethető áron. Azonban fontos figyelembe venni, hogy a túl kedvező szivattyúk árak gyakran kompromisszumot jelenthetnek a minőség terén.

Ezért érdemes olyan márkákat keresni, amelyeknek a hírneve és megbízhatósága elismert a piacon. Ez biztosítja, hogy hosszútávon is elégedettek legyünk a választott berendezéssel.

Kiknek készül elsősorban az üzemanyag szivattyú?

Minden nagyvállalatnak szükségszerűen van saját speciális járműparkja, teherautói és személygépkocsii. Ezeket állandóan üzemanyaggal kell ellátni. A legjobb módja annak, hogy ezek a cégek pénzt takarítsanak meg a járművek napi tankolásán, ha saját üzemanyagtöltő állomást hoznak létre.

Saját töltőállomás létesítésénél szükség van egy szivattyúra az üzemanyag átadásához. A töltőállomást készletben is meg lehet rendelni, de az ilyen berendezésekhez tartozó üzemanyag pumpák általában nem a legjobb minőségűek, és ha elromlanak, sok időt és pénzt emésztenek fel a pótalkatrészek és maga a javítás is.

Mivel a végén mindez valószínűleg a szivattyú cseréjével fog végződni, nem jobb-e már az elejétől fogva egy kiváló minőségű terméket választani?