Sokat spórolhat egy saját üzemanyagszivattyúval

Az üzemanyagszivattyú a benzin, a dízel és az egyéb üzemanyagoknak az egyik tartályból a másikba történő kényelmes és biztonságos átemeléséhez szükséges. Manapság bármely nagyvállalat flottája saját, speciális járművekből, teherautókból és személygépkocsikból áll, amelyeket folyamatosan tankolni kell. A napi üzemanyag fogyasztáson való takarékoskodás legjobb módja az, ha saját töltőállomást telepítenek a cégen belül.

Töltse meg a járműve tartályát gyorsan és egyszerűen!

Saját benzinkút létrehozásakor egy üzemanyagszivattyú is szükséges a benzin mozgatásához. Ilyenkor két lehetőség közül lehet választani. Az egyik opció egy olyan komplex töltőállomás megrendelése, ami tartalmazza ezt a berendezést. Ennek a hátránya, hogy a készletben lévő szivattyúk általában nem a legjobb minőségűek. Az eladók, annak érdekében, hogy olcsóbbá tegyék a termékeiket, sok esetben feláldozzák azok minőségét. Ez azt jelenti, hogy a töltőállomásokhoz a legolcsóbb változatot csomagolják, és meghibásodás esetén a felhasználó sok időt és pénzt fog költeni egy-egy alkatrész keresésére. Mivel minden ilyen modell előbb vagy utóbb cserére fog szorulni, nem jobb-e akkor biztosra menni, és eredetileg jó minőségű terméket vásárolni?

Mit kell figyelembe venni az üzemanyagszivattyú kiválasztásakor?

A dízel, a benzin vagy más hajtóanyagok pumpái nagyban különböznek a víz szivattyúzására használt alkalmatosságoktól. A vízszivattyúk tömítései és gumialkatrészei méretükben és alakjukban is eltérnek az üzemanyagszivattyúkban lévő kiegészítőktől. A készülékek szükségszerűen szivárogni kezdenek, ha nem rendeltetésszerűen kerülnek használatra, és minden, még a legkisebb körülöttük lévő szikra hatására is kigyulladhatnak. Ezért tanácsosabb robbanásbiztos változatokat rendelni. 

 

Figyelni kell a gyártási anyagra, a nyomás jellemzőkre és az energiafogyasztásra is. A kiválasztáskor először ajánlatos megnézni a szivattyúzott folyadék típusát, majd a pumpa egyéb paramétereit. Ezért ha Önnek például dízel üzemanyag átszívását kell megoldania, és a barátjának van egy eladó benzin szivattyúja, ne rohanjon azt gyorsan megvásárolni.

Az üzemanyagszivattyúk a kivitelükben és a teljesítményükben is különböznek egymástól. Például egy folyadéknak egy tartályból való kiemelésére az önfelszívó változatok az alkalmasak, míg a helytakarékosság érdekében jobb egy függőleges modellt vásárolni.

A fő mechanizmussal, az üzemanyagszivattyúval együtt, a felhasználók kiegészítőket is vásárolhatnak. Az ilyen berendezések kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a hajtóanyagok átszívását, kifogástalan minőségűek és könnyen karbantarthatóak.