Miért pH semleges autósampont használjunk autónk tisztításához?

Amikor autónk tisztításáról van szó, gyakran könnyű belebonyolódni a különböző tisztítószerek hatalmas kavalkádjába. De ha valóban értékeljük járművünk megjelenését és hosszútávon is szeretnénk azt megőrizni, fontos, hogy a megfelelő termékeket használjuk tisztításakor – az egyik ilyen a pH semleges autósampon.

Mi is az a pH semleges autósampon?

Először is érdemes tisztázni, mi is pontosan a pH semlegesség. A pH a potentia hydrogenii rövidítése – ez egy kémiai skála, amely 0-tól 14-ig terjed, és az anyagok savasságát vagy lúgosságát mutatja meg. A pH 7-es érték a semleges tartományba esik, ami azt jelenti, hogy se nem savas, se nem lúgos.

Miért érdemes pH semleges autósampont használni?

pH semleges autósampon

Kíméletes az autó fényezésével

Az autók fényezése könnyen károsodhat a túlzottan savas vagy lúgos tisztítószerektől. A pH semleges autósamponok kíméletesen tisztítanak. Vagyis anélkül fejtik ki hatásukat, hogy tompítanák a festékréteget, így megőrizhetjük a jármű eredeti fényességét. Egyes prémium termékek ráadásul még ezen is túlmutatnak: a Gtechniq nanotechnológiás pH semleges autósampon megoldásai például extrém szennyeződéstaszító képességgel is felruházzák a fényezést, ami hosszú ideig megmarad a felületen.

Hatékony tisztító hatás a makacs szennyeződésekkel szemben

 

Miközben kíméletesek a fényezéssel, a pH semleges autósamponok hatékonyan távolítják el az olyan agresszív szennyeződéseket is, mint az olajat, a zsírt vagy a gyantát. Ez lehetővé teszi az autótulajdonosok számára, hogy szeretett járművüket agresszív vegyszerek használata nélkül is könnyedén tisztán tarthassák.

Megőrzi a már meglévő bevonatok hatékonyságát

Ha az autó felületén waxot vagy kerámia bevonatot használunk a felület védelme érdekében, a pH semleges sampon lesz számunkra az ideális választás: ezen termék ugyanis nem károsítja a már meglévő védőréteget, ellentétben a túl savas vagy lúgos változatokkal.

Környezetbarát és biztonságos megoldás

A pH semleges autósamponok általában környezetbarát összetevőkből készülnek, ami azt jelenti, hogy nem terhelik olyan mértékben a környezetet, mint a hagyományos változatok. Ráadásul kevésbé veszélyesek és irritálók a felhasználók bőrére és légzőszerveire is, aminek köszönhetően utóbbiaknál biztonságosabban alkalmazhatók.