Megdöbbentőek lehetnek a fuvarozás árak

Hallottál már olyat, hogy a különféle tárgyak fuvarozásáért durva összegeket kérnek a cégek? És olyat, hogy megdöbbentően olcsón is megúszhatod? Mindkettő lehet igaz attól függően, hogy kire bízod a munkát, a fuvarozás árak között ugyanis nagy különbségek is lehetnek.  

A mindennapokban sok esetben szükségünk lehet arra, hogy a holmiinkat elvigyük A pontból B-be. Például, amikor költözünk, vagy amikor lomtalanítjuk a már feleslegessé vált bútorainkat. Ahelyett, hogy magunk próbálnánk meg elintézni a dolgot, érdemes egy olyan szakembert keresni, aki mindenben tud segíteni.  

Miért lehetnek brutálisan magasak a fuvarozás árak

Amikor árakról egyeztetünk, akkor résen kell lennünk. A díjtételek közé olyan összegek is bekerülhetnek, amikről fogalmunk sincs, hogy mik azok. Ezekre rá kell kérdezni, hogy miért kerülnek felszámításra és pontosan mit is takarnak. A szerződés apró betűs részében is felfedezhetünk olyan tételeket, amik irreálisan megnövelik a végösszeget, így ezt a részt kétszer annyira figyelmesen kell végigolvasni. Ha pedig valami nem világos, akkor bátran rá kell kérdezni, akár többször is, hogy biztosan ne legyenek félreértések. A megállapodás megkötését követően ugyanis ki kell fizetnünk a fuvarozást még akkor is, ha sokalljuk a számlán szereplő összeget.

Mennyi az az összeg, amit érdemes kiadni a fuvarozásért? 

 

Érdemes olyan szolgáltatót választani, ahol fix árak vannak. Ez ugyanis azt jelenti, hogy kiszámíthatóak a költségek és előre is ki tudjuk kalkulálni a végösszeget. Minden esetben árajánlatot kell kérni a pontos kalkulációhoz, de például egy 1 tonnás furgonnal végzett költöztetés 6000 Forint/ óradíjas áron igen kedvezőnek számít Budapesten.

Bízunk benne, hogy ezek után már nem esel abba a hibába, hogy túl drága szakembert választasz. Sajnos ebbe könnyen bele lehet futni, ha nem vagy tisztában a fuvarozás árakkal. Ha még nincs ötleted, hogy hol keresgélj, akkor figyelmedbe ajánljuk a tutiteher.hu oldalt. Itt megtalálod azt a szolgáltatót, aki minőségi munkát végez megfizethető áron.