Könyörtelen autós mindennapok: igaz történetek vérfagyasztó verdakínzásokról

Felkészültél az autós horrorra? Nem, most nem egy négy keréken száguldozó Hasfelmetsző Jackről szóló film kritikáját firkantom le neked, hanem a különböző nemű gépkocsi tulajdonosokra szeretném felhívni a figyelmedet.

Nyilvánvalóan, a hétköznapi nyelvben jegyzett női és férfi kocsik közti különbségekről már hallottál, sőt valószínű van már tapasztalatod ebben a témában. Nem egy példát lehetne felhozni arra, hogy sok könyörtelen nőnemű miként bánik a járgányával: csupán eszközként tekintenek rá, nem látják a gép valódi lelkét. Igaz, tisztelet a kivételnek, hiszen nem egy hölgy létezik, aki rajong a verdákért és a műszaki eszközökért, valamint a vezetést is rendkívül jól űzik. Ám most nem róluk szól ez a cikk, hanem egy olyan rétegről, akik fájdalmas dolgokat művelnek a kocsikkal. Hagy meséljek el pár igazi horror sztorit ebben a témában. Azon nőkről olvashatsz, akikben nincs elég önbizalom a vezetéshez, ezért képesek, és a párhuzamos parkolásra olyannyira rágörcsölnek, hogy a manőver végén a felni látja kárát.

Ó, az a gyönyörű felni! És most lehet ettől a gondolattól nemcsak a bicskakulcs, hanem a bicska is kinyílik mindjárt a zsebedben. Vagy azokról a csajokról, akik szimplán hanyagul bánnak a járművekkel. Csakhogy említsek még pár iszonyatos példát: egy nőci a műkörmével, és a kezében lévő autókulcs végével valósággal lehántotta a fényezést a kocsiról.

 

Egy következő alkalommal a táska, pénztárca és mobil triójával való zsonglőrködés során ejtette el a slusszkulcsot, majd rálépett arra a könyörtelen magassarkú cipője sarkával. Feleszmélve tettéből pedig az út porában szétzúzott autókulcsház maradékával nézett farkasszemet. Mintha zsigerből kínozta volna ezt a szerencsétlen gépet, nemde?

Igaz, ezek nem a legjellemzőbb szörnyűségek, amelyeket a fent említett csajtípus csinálhat egy verdával. A legtöbb esetben inkább a jármű belseje, ezáltal az utastér karosszériája, az ülések, a padlókárpit és a műszerfal rongálódik meg. Ezek a hölgyek az otthonaikat szinte mániákusan takarítják, csak úgy csillog-villog minden bútor és kiegészítő a lakásban. Bezzeg az autójuk!

Az üléseket mindenféle morzsák és foltok tarkítják, a műszerfal meg egy modern művészeti alkotásra emlékeztet a megannyi karmolás és ragasztás általi sérülésével. És mi lehetne ezekre a borzalmakra a megoldás? Mégiscsak az autós Hasfelmetsző felé vezet az út? Első lépésként inkább ismerkedj meg az autokulcs24 kínálatával, amely a megrongálódott autókulcs pótlásában lehet segítség nemcsak a fent említett nőknek, hanem még akár neked is!