Izomautók a filmekben: Dodge Viper

Több olyan ismert, vagy kevésbé ismert mozifimben és TV sorozatban láhatunk izomautókat főszereplőként, vagy a főszereplő autójaként.

Elég, ha csak őfelsége 007-es ügynökére gondolunk, hiszen James Bond neve szinte egybeforrott egy másik ikonikus autó márka névvel az Aston Martinnal.

A Dodge Viper ugyan nem ilyen nagyszabású mozifilmben jutott szerephez, de talán éppen ennek okán tudta megmutatni igazi önmagát.

Dodge Viper1993
 

Az 1993-1996 között forgatott középszintű „Viper” (magyarul, „Száguldó Vipera”) című amerikai akciósorozatban feltűnő első szériás, tűzpiros Dodge Viper RT/10 roadster és coupé, amelyet csak egy profi sofőr tud elvezetni, csoda autóként menet közben változott át szuperautóvá amelyet „Defender”-nek neveztek.

DodgeViperGTS

Ezt az állapotát egy második generációs, Cobalt Blue Metal színű Dodge Viper GTS coupé jeleníti meg. Így ezen izomautó képeségeinek, és a nem kevés extra kütyünek köszönhetően, amelyekkel a film producerei álmodtak meg, megkeserítik a filmbeli bűnözők életét.

Viperblue

Aztán 2008-ban a Wanted című filmben ismét központi szerepet kapott egy Dodge Viper Angelina Jolie társaságában.

El kell ismerni, hogy tökéletes páros, a díva és az izomautó tökéletesen kiegészítik egymást, ebben a dinamikus autós üldözésekkel, parkourral, tűzpárbajokkal teletűzdelt filmben.

angelina-jolie-viper-05

Nem akármilyen belépővel tűnik fel a 2006-os tűzpiros harmadik generációs Dodge Viper SRT/10 coupé a filmben, amit a Fox-ot alakító Angelina Jolie őrült, és nem éppen veszélytelen pózokkal tesz még izgalmasabbá.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Mi tagadás nem akármilyen látványt nyújt a színésznő a filmvásznon, nem is beszélve a Dodge Viper SRT/10 coupé-ról, ami egy 8,3 literes, V10-es 510 LE-s verzió, nyugodt szívvel nevezhetjük vérbeli izomautónak.