Hogyan zajlik az autóablak fóliázás? Lerántjuk a leplet!

Az autók világában mindannyian vágyunk valami egyedire, valami különlegesre. Az egyik lehetőség, amellyel járművünk megjelenését egy pillanat alatt feldobhatjuk és személyre szabhatjuk, az ablakok lefóliázása. Emellett természetesen további számos előnyös tulajdonsága is van az autóüveg fóliázásnak a hatékony UV védelemtől kezdve a karcállóságon át a komfortnövelésig vagy belátásvédelemig. De vajon hogyan zajlik a művelet a gyakorlatban?

autóablak fóliázás

Az előkészületek

Mielőtt még a fóliázás művelete kezdetét venné, a szakemberek alaposan szemügyre veszik és előkészítik az autó ablakait. A kulcsszó itt a tisztaság: minden porcseppet, zsírfoltot stb. eltávolítanak vegyszerrel és szükség esetén mechanikailag is pengével, hogy szennyeződésnek még csak nyoma se maradjon. Ezt a műveletet elvégzik akkor is, ha az autófóliázás során az ablakokat kiszerelik, és akkor is, ha nem. Az üvegfelületek makulátlan tisztasága biztosítja ugyanis, hogy a fólia szorosan megtapadjon, és hosszú éveken át szolgálhassa tulajdonosát.

Méretvétel és telepítés

Miután minden autó ablaka más méretű és görbületű, így mindegyikre egyedileg kell méretre szabni az ablakfóliát. A kivitelezők gondosan ráhelyezik a felületre a terméket, majd precízen kivágják azt, hogy mindenhol tökéletesen illeszkedjen. A következő lépés a művészeti része a folyamatnak: hőzsugorításnak vetik alá az autóüveg fóliát, hogy az felvegye az ablak alakját. A szakemberek ezután nagy rutinnal és precizitással felragasztják azt az ablakra, majd a megfelelő célszerszámmal kikasírozzák víz és adalékanyagok segítségével. Buborékoknak és redőknek nincs helye itt, ezért minden mozdulatot olyan gonddal végeznek, mintha egy műalkotáson dolgoznának.

A végső simítás

 

Miután az ablakfólia minden része tökéletesen tapad az üvegen, még egyszer utoljára átnézik az elvégzett munkát töviről hegyire. Ellenőrzik a megfelelő tapadást, és hogy az ablakok szélein is megfelelő helyzetben van-e a fólia, hogy az hosszú éveken át maximális teljesítményt produkáljon. Ezt követően már csak hagyni kell megszáradni, és már indulhatunk is utunkra.

Ha kedvet kaptál arra, hogy lefóliáztasd autód ablakait, a LLumar autóüveg fóliák minőségben, teljesítményben és tartósságban is kiemelkednek versenytársaik közül. Hivatalos kivitelezőik szerte az országban megtalálhatók: keresd fel a hozzád legközelebbit és tapasztald meg a LLumar életérzést!