GMC

suv

A GMC márka keletkezése szorosan összefügg a General Motors-al, amit William Durant 1908. szeptember 16-án alapított, rá egy évre a GM megvásárolta a Rapid Motor Vehicle Companyt és a Reliance Motor Car Companyt, amit GMC Truck néven egyesített. A New York-i Nemzetközi Autókiállításon 1912-ben már az új márkanév alatt állította ki járműveit. A második világháború alatt a GMC Truck 600 000 teherautót gyártott az Amerikai Hadseregnek. De a GMC márka alatt tűzoltóautók, mentők, katonai járművek, lakókocsik és tranzit buszok is megjelentek a piacon az évtizedek során.

Érdekessége a GM gyártónak, hogy a Chevrolet és a GMC teherautók sokáig szinte azonosak voltak, különbséget csupán néhány külsőségben, és természetesen a márkajelzésben lehetett felfedezni. 2007-től azonban több mint harminc éves azonosságot megszakítva elváltak a design azonos jegyek, mind a külső megjelenésben, mind a karosszéria formájában.

gmc

Ma már a GMC terepjárókat, SUV-okat, pick-up teherautókat, kisteherautókat, könnyű teherautókat gyárt, és a GM második legnagyobb márkája. Jellemzői ezeknek az autóknak a minél nagyobb terhelhetőség, és az ehhez párosítható átlag feletti lóerők hasznosítása.

Érdekelnek a GMC márka izomautók? Kalandozz velünk weboldalunkon!.