Dodge Challenger 2014 – régi idők izomautója új köntösben

A Chrysler nagyot nőtt az amerikai autótulajdonosok szemében, amikor  1970-ben piacra dobta a Dodge márkanév alatt az első generációs Challenger modelleket. Az igazi amerikai álmot testesítette meg a vásárlók szemében a különleges sportautó, és nincs ez másképp ma sem, amikor már a 2014-es modellt készülünk bemutatni. Hatékony motorok és hét különböző modell közül lehet választani.

Dodge Challenger SXT
Dodge Challenger SXT

Az SXT modellek képviselő, a belépő SXT, SXT Plus és SXT Rallye Redline, V6-os, 3,6 literes 305 lóerős csodajárgányok. A Rallye Redline különleges felfüggesztése, a 20 collos kerekek, speciális bőr és fűthető ülések jellemzik.

Az SXT belső tere a kontrasztok vörös-feketével
Az SXT belső tere a kontrasztok vörös-feketével

Az R/T modellek között találjuk az R/T Plus és R/T Classic tagokat, amelyek 5,7 literes, V8-as HEMI motorral szereltek, megtalálható bennük a bluetooth-s hangvezérlés, valamint automata fényszórók, ködlámpák, a nagy teljesítményű fékek, és a nem minden napi felfüggesztés, hogy csak a leglényegesebbet mondjuk.

Dodge Challenger R/T
Dodge Challenger R/T

A V8-as motor 372 névleges lóerőt ad le, az ötfokozatú automata váltós típusban és 375 lóerővel találkozhatunk a hatfokozatú manuális váltóval szerelt modell esetében.

RT-belso
A fekete dominál az R/T modell belső terében

Az R/T Classic valóban speciális modell, azoknak ajánlják, akik nosztalgiázni szeretnek, és rajongói voltak a márkának, speciális kerekek, Xenon fényszórók.

Dodge Challenger SRT
Dodge Challenger SRT

A Challenger SRT8 modell 392 köbhüvelyk, 6,4 literes, V8-as motorral szerelt, 470 lóerős autó olyan high tech adaptív felfüggesztéssel rendelkezi, amiről a korai Dodge modellek még álmodni sem mertek.

 

Az előző képről ismerős lehet, de ez már az SRT belső tere
Az előző képről ismerős lehet, de ez már az SRT belső tere
.