Chevrolet Colorado 2015 – drága és óriási amerikai autó

Úgy tűnik az amerikai autó piacon is változnak a gyártók árazásai. Amíg közel tíz évvel ezelőtt, egy óriási, mindennel felszerelt, négy kerék meghajtású modell 35.000 és 45.000 dollár közötti áron volt kapható, addig ma már egy teljesen felszerelt, modern pick-up 55.000 feletti árazással várja vásárlóit. Ám egy deluxe modell ennél jóval többe, akár 70.000 dollár fölötti árral rendelkezhet.


A Chevrolet Colorado egy sokoldalú izomautó. A márka rajongói már kezüket tördelve várták az új modellt, ami azzal párhuzamosan, hogy drágább, sokkal jobb is! Jóval több és jobb!

Sokoldalú multimédiás rendszer a Colorado 2015 modellben
Sokoldalú multimédiás rendszer a Colorado 2015 modellben

A 2015-ös Chevrolet Colorado a 2010-es évek olyan közepes méretű pick-upja, mint a Ford Explorer volt az 1990-es években, a SUV kategória megteremtésével. Újrafogalmazott ötlet, ami teljes körű családi –és teherautót eredményez.

 


Hét felszereltségi szinten kínálják a Coloradot, valamint hat kiterjesztett fülke és duplafülke konfigurációban kapható, ezen kívül három hátsó felfüggesztés közül lehet választani. Ebből a választékból mindenki megtalálhatja a neki tetsző Chevy izomautót.

A kifinomult luxus cirkáló mindegyike kb. 3,5 tonnányi vontatási kapacitással rendelkezik. Érdekessége a hatalmas izomautó viselkedésének, hogy az úton legalább olyan nyugodt, mint egy modern szedán. Sőt, egy kicsit sportos is!


A sportos vonalat nem is rejtette a tervező véka alá, a Chevrolet Colorado 2015 célja ugyanis egy sport teherautó megalkotása, ami – ha jobban megfigyeljük – a lökhárító és a húzott műszerfal miatt nagyon is hasonlít a Chevrolet Camarora.


Az alap modell 21.000 dollár körül mozog, ebben egy 2,5 literes, 200 LE-s, közvetlen befecskendezéses, négyhengeres motor dolgozik, és körülbelül 1,5 tonna szállítására képes.

Projektoros lámpa és 17 collos alumínium felnik
Projektoros lámpa és 17 collos alumínium felnik

Aki ennél nagyobb motorral szeretne egy Chevy Coloradot, annak a 3,6 literes, V6-os, 306 LE-s, változó szelepvezérlésű motor lesz a „barátja”, ezek a motorok hajtják a GM prémium izomautóit, mint például a Cadillac ATS-t is.

Az bizonyos, hogy ezeknek a luxus pick-upoknak a fogyasztása idegen lehet az európai ember számára, a V6-os motor, a változó szelepvezérlés technológiája miatt kevesebbet, míg a négy hengeres többet fogyaszt.


Viszont a négy hengeres motorral szerelt változatok, magasabb fordulatszámon sokkal sportosabban viselkednek, mint a hat hengeresek, így azok számára, akik 1,5 tonnánál nem terveznek nagyobb súllyal, számukra a négyhengeres motorral szerelt hatalmas pick-up minden vezetési helyzetben tökéletes lehet.

Chevrolet pick-up
Komoly megjelenésű pick-up

Technológiai szempontból a Chevrolet Colorado kínálatában választható egy 8 cm-es érintőképernyős multimédiás rendszer, ami Wi-fi és 4G LTE kapcsolatra is alkalmas, mindössze havi 5 dollárért lehet ezen szolgáltatásokat igénybe venni.

A Wi-fi rendszer az iPhone tulajdonosok számára is elérhető, emellett ingyenesen elérhető a Siri Eyes, amely lehetővé teszi a szöveges üzenetek felolvasását és megválaszolását, anélkül, hogy a vezető le ne venné a szemét az útról. Az One-Touch hang-irányító rendszer a kormánykerékről is működtethető, lehetővé teszi az egyszerű hangutasítás végrehajtását (telefonhívások indítása, audio kezelőszervek irányítása).

Komfortos, tágas luxus beltér

A kasztni nagy szilárdságú acélból készül, emellett olyan biztonsági felszereltséggel rendelkezik a pick-up, ami ma már kötelezően minden kisteherautóba és szedánba megtalálható.


Már az alapmodellben is találunk menetstabilizálót, négy kerék ABS-t, hat légzsákot, míg a magasabb kategóriájú modelleknél már ütközés figyelmeztető, valamint sávelhagyásra figyelmeztető rendszer is van.


Összességében a Chevrolet Colorado 2015-ös modelljei hozzák mindazt, amit a sportos, ám kényelmes, közepes méretű SUV-ok tudnak, a plusz itt mindössze annyi, hogy ezeket a hatalmas kisteherautókat még munkára is lehet fogni..