Ideje mozgásba lendülni! Hatalom és gyorsaság! Szabadulj ki még ma! Nyomaték és Lóerő! www.izomautok.hu Wow! Erő és szépség! ÁLOMAUTÓ IZOMAUTÓ ÉLMÉNYAUTÓ a négykerekű élet! Érzékeld a nyers valóságot! Légy önmagad taxisofőrje!

cadil-300x172Amikor meghalljuk ezt a szót: Cadillac, mindenkiben felsejlik a luxuskategória érzése, az iszonyatos lóerők dübörgése, a hatalmas kocsiszekrények „ringatózása” az amerikai nyílegyenes és elképesztően széles utakon. Nem csoda, a Cadillac az egyik legismertebb amerikai autómárka a világon, és egyben a legöregebb működő autógyár címet is viselhetné, hisz a céget Henry Leland 1902-ben alapította, igaz 1908-ban eladta a vállalatot a General Motorsnak. Az autógyár a nevét Leland ősei között szereplő, Detroit város alapítóatyjának egyikéről Antoine Laumet de La Mothe Cadillac-ről kapta, aki Franciaországból érkezett Amerikába az 1600-as évek végén. Az autók logóját szintén Leland családi címere ihlette, ám ez az idők folyamán többször is változott, finomodott.

A Cadillac már az első autói megjelenésével kétszeres újítást hozott az autóiparba, ez volt az első autó, amit nem kurblival kellett beindítani, mert elektromos gyújtású motorja volt, másrészről a Cadillac Type 51 volt az első autó, amelyiken bal oldalt volt a kormány. Ez az 1915-ben megjelent modell hosszú ideig védjegye volt a márkának.Cadillac

A Cadillac 2010-től új célokat tűzött zászlajára, elsősorban a fiatalabb korosztályt is szeretnék megcélozni, mivel vásárlóközönségének átlagéletkora ezt megelőzően 62 év körül volt, ami kissé meglepő lehet a 2000-es évektől egyre nagyobb teljesítményű típusok megjelenésének fényében.

A Cadillac autómárka típusai megjelenésük óta szinte számolatlanul tűnnek fel az amerikai filmekben, még Barack Obama amerikai elnöknek is egy speciálisan átalakítottCadillac az elnöki járműve.

Érdekelnek a Cadillac izomautók? Kalandozz velünk weboldalunkon!.

Back to top