Cadillac SRX újratervezve – izomautó a köbön

A Cadillac márka mindig is a lomha eleganciáról, az igazi amerikai életérzésről szólt, a folyamatosan megjelenő friss modellek pedig a 21. századi technológiát ki  – és felhasználva, igazán ütős izomautókkal ajándékozták meg az amerikai piacot. A 2016-os Cadillac SRX tulajdonképpen egy újratervezett modell, ami számtalan fejlesztésen megy keresztül, kívül és belül, mindezt azon szent cél érdekében végezi a General Motors, hogy a versenytársak között csatát nyerhessen.

Mit ne mondjunk, az autó modern és agresszív megjelenést kapott, a jelenlegi modellnél fényévekkel jobb, a fejlesztők sokat faragtak a súlyból, és jobb teljesítménnyel ruházták fel.

2016-Cadillac-SRX
Hivatalos fotókon a 2016-os modell

Igazából a kémfotósok folyamatosan pórul járnak, ugyanis a gyártó szerint még mindig fejlesztés alatt álló autócsodát nagyon rejtegetik. A GM tavaly mutatta be a Cadillac Elmiraj elnevezésű koncepció autóját, amely gyakorlatilag egy óriási méretű kupé, és minden elképzelhető luxus megtalálható benne! Ebben a koncepcióban a Cadillac a hátsó-kerék meghajtás, valamint a könnyű váz mellett teszi le a voksát. Valószínűleg a 2016-os Cadillac SRX is hasonló platformra fog épülni, és ugyanazt a stílust követi.

 


A Cadillac Elmiraj koncepció videója
A hivatalos fotókon látható, hogy a fényszórók érdekes designt kaptak, úgy látszik a Cadillac továbbra is tartja magát a magasított elhelyezéshez, de újratervezett elemet találunk az első sárvédőnél is, a fotók alapján szélesíteni nem szélesítették az SRX 2016-os modelljét.

Igazából a nagy kérdés az, hogy milyen hajtásláncot fog kapni. Pletykák szerint a motor nem sokban fog különbözni az Elmiraj koncepció autóban használt V8-as, 4,5 literes, mintegy 500 lóerős motortól. Ugyanakkor az is lehet, hogy a motor a dupla turbós, V6-os, 3,6 literes változattal fog életre kelni, de mindkét motor szóba jöhet egyébként a későbbiekben a gyártó szerint. Bármelyik motorról is legyen szó, tekintve az 500 lóerős teljesítményt, valamint a motort, illetve a hátsó-kerék meghajtást, valószínűleg vagy 8, vagy 10 sebességes automata váltóval fogják piacra dobni.

Az idei modell sem panaszkodhat megjelenésben!
Az idei modell sem panaszkodhat megjelenésben!

Az izomautó valamikor 2016 elején, esetleg közepén lesz elérhető a vásárlóközönség számára, egyelőre nem tudni, milyen áron!.