Brutális izomautók Henrik Fiskertől

Henrik Fisker világhírű autótervező és a Fisker Automotive alapító partnere és ügyvezetője. A dán születésű Fisker tervezőként kezdte a BMW Technik GmbH-nál, első munkái között csodálhatjuk a BMW Z8 roadster ízléses vonalait. 2001-ben már a Ford Motor Company tervezőasztala mellett találjuk, Aston Martin formatervezőként, kreatív igazgatóként.

2004-es cégalapítása után, saját vállalatában rajzolta saját autóinak a formáit, első luxusautója a Fisker Karma hibrid rendszerű luxusautó volt, ami 2008-ban jelent meg először az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon. 2011-ben elindult az autók sorozatos gyártása is. Emellett Fisker tevékenyen részt vett a Tesla S Model „rajzolásában”, majd 2013-ban lemond csődbe jutó saját alapítású cégének éléről.

Alig egy évvel később úgy tűnik, visszatér a sokoldalú designer, és nem is akármilyen izomautó társaságában láthatjuk viszont!

 

Korábban leginkább hibrid modelleket rajzoló amerikai kreatív elme hamisítatlan izomautók tervét dolgozta már ki, új tervények a hamarosan induló nagyszabású Los Angeles-i auto show ad helyet.

Fisker a Galpin Auto Sports égisze alatt lépett színre a teljesítményében egyedülálló sportautó tervezésével.

A Rocket keresztnévvel illetett izomautó méltó nevéhez, elég csak, ha a teljesítményadatokat megnézzük!

A sportkupé valószínűleg egy amúgy is nagyteljesítményű Ford valamelyik átalakított változata lesz, ezek közül szóba jöhet a Ford GT vagy az új Mustang izomautók, a motortérben egy kompresszoros V8-as motor minimum 600 lóerővel fog dübörögni, de az is megtörténhet, hogy a Ford GTR1 1110 lóerős alapjaira épül a ritka sportautó. Kíváncsian várjuk a részleteket!.