Ideje mozgásba lendülni! Hatalom és gyorsaság! Szabadulj ki még ma! Nyomaték és Lóerő! www.izomautok.hu Wow! Erő és szépség! ÁLOMAUTÓ IZOMAUTÓ ÉLMÉNYAUTÓ a négykerekű élet! Érzékeld a nyers valóságot! Légy önmagad taxisofőrje!
 • 2021-06-29
 • Pr cikkek
 • Szerző:
 • Miért fontos ellenőrizni az alvázszámot használtautó vásárlás előtt? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
alvázszám kiértékelés
A jármű alvázszáma egyértelműen, hivatalosan azonosítja az adott járművet és igazolja annak eredetiségét, továbbá lekérdezések során kiderül jogi háttere és története is. Érdemes tudni, hogy nincs két autó, mely azonos alvázszámmal rendelkezne. Ez a kód minden esetben teljesen egyedi azonosító. Az alvázszámot több helyen is le lehet olvasni. Feltűntetik magán a járművön, továbbá a forgalmiban is, ezért az adatok egyezését mindenképp ellenőrizni kell, nehogy lyukra fussunk.

Az ellenőrzés fontossága

Sokat meg lehet tudni manapság egy autóról akkor, ha ismerjük annak alvázszámát vagy rendszámát. Az ügyfélkapuba már a rendszám is elég egy lekérdezés indításához, melyből megtudhatjuk, hogy volt-e rögzített káresemény, mennyi a futott kilométer, mikor voltak a kötelező műszakik, és hogy eddig hány tulajdonosa volt az autónak. Ezt az alapvető ellenőrzést mindig érdemes elvégezni használtautó vásárlás előtt. Ha mondjuk nagy időközök teltek el a műszakik között, az jelezheti, hogy az autó többször is sokat állt.

Az alvázszámot egy autó esetében általában a vezető oldali [...]

 • 2021-06-25
 • Pr cikkek
 • Szerző:
 • Érdemes nagy futásteljesítményű használt autót vásárolni? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
checkcardna
Az alacsony kilométerszám az egyik legjobb vevőcsalogató.

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb adat, amivel a leendő tulajnak számolnia kell, hogy a kiszemelt autó mennyit futott korábban – legalábbis még ma is sokan a műszerfalon mutatott számok láttán döntenek. Pedig önmagában ez az információ egy nagyon őszinte világban sem lenne elég, hiszen éppen ekkora befolyással bír az is, hogy milyen állapotban van maga az autó.

Éppen ezért, amikor valaki használt autót készül venni, és még némileg fel is vértezi magát az ehhez szükséges tudással, akkor úgy indul útnak, hogy a műszaki állapot és megtett kilométerek, amikkel később számolnia kell. Ez rendjén is van így, viszont nem véletlenül fogalmaztunk, ahogy, hiszen sok eladó igazán figyelmes, és nagyon ügyel arra, hogy az eladásra kínált autójának jövőbeli tulajdonosa ne csalódjon, így kissé kozmetikázza a számokat.

Kár is a becsületről ebben a kérdésben értekezni, ez egy jelenség, amiről tudni kell, amikor nagyobb értékben vásárolunk egy autót. [...]

 • 2021-03-22
 • Hírek
 • Szerző:
 • A 2022 Porsche 911 GT3 RS prototípus versenykészebb, mint valaha bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Porsche legújabb 911 GT3 generációja egy lépéssel közelebb vitte a Porschét ahhoz, hogy megépítsék a tökéletes utcai versenyautót, különösen, ha megnézünk rajta olyan faktorokat, mint az aerodinamika.

Az érkező 911 GT3 RS viszont inkább fog hasonlítani egy Le Mans versenyautóra, mely valahogy kiszökött az istállóból és az utcán kapar.

Történelmet írunk

Kevesebb, mint egy év választ minket attól, hogy megcsodálhassuk a Porsche eddigi leghardcore-abb GT3 RS modelljét.

A Stuttgart-i autógyártó sok ikonikus és brutális autót adott ki az évtizedek alatt, viszont a 22-es Porsche 911 GT3 RS jó eséllyel a leggyorsabb és egyben az utolsó szívómotorral szerelt példány a palettán. A szuperautók jövője egyértelműen az elektromos és hibrid megoldások felé ível, és természetesen a Porsche sem fog lemaradni e téren, de ezzel a 22-es modellel még egyet azért odacsapnak a piacnak.

A 2022 Porsche [...]

 • 2021-03-19
 • Hírek
 • Szerző:
 • Az F1 ihlette magyar hibrid szuperautó igencsak ígéretes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Volt idő, amikor tengert lehetett rekeszteni a szuperautó gyártókkal, azonban az elmúlt években a trend sajnos kezdett alábbhagyni.

Egyre szigorúbb kibocsátási normáknak kell megfelelni, ezért az Audi és a Volkswagen is bejelentette, hogy leállnak a belső égésű motorok fejlesztésével.

Ez persze nem a vég, de a szuperautók más jövő elé néznek. Elektromos jövő felé. Vannak azonban elszánt egyének, akik nem hajlandók megválni a klasszikusoktól, vagy legalábbis nem egészen.

Kincsem GTForrás: ruetir.com Ian Callum és a Kincsem

A szuperautó-radaron nemrég feltűnt egy új startup próbálkozás, melyet Bak Tibor alapított és egyből partnerkapcsolatot is alakított a korábbi Jaguar és Aston Martin tervező és hírességgel, Ian Callum-al.

Ian komoly hírnévre tett szert a piacon szuperautók tervezésével és rengeteg ikonikus külsőt köszönhettünk neki az évek során.

A tervező ezúttal a magyaroktól merített ihletet és legújabb szuperkocsiját márkáját Kincsem-nek nevezte el, mellyel célja egy digitális [...]

üzemanyagszivattyú

Az üzemanyagszivattyú a benzin, a dízel és az egyéb üzemanyagoknak az egyik tartályból a másikba történő kényelmes és biztonságos átemeléséhez szükséges. Manapság bármely nagyvállalat flottája saját, speciális járművekből, teherautókból és személygépkocsikból áll, amelyeket folyamatosan tankolni kell. A napi üzemanyag fogyasztáson való takarékoskodás legjobb módja az, ha saját töltőállomást telepítenek a cégen belül.

Töltse meg a járműve tartályát gyorsan és egyszerűen!

Saját benzinkút létrehozásakor egy üzemanyagszivattyú is szükséges a benzin mozgatásához. Ilyenkor két lehetőség közül lehet választani. Az egyik opció egy olyan komplex töltőállomás megrendelése, ami tartalmazza ezt a berendezést. Ennek a hátránya, hogy a készletben lévő szivattyúk általában nem a legjobb minőségűek. Az eladók, annak érdekében, hogy olcsóbbá tegyék a termékeiket, sok esetben feláldozzák azok minőségét. Ez azt jelenti, hogy a töltőállomásokhoz a legolcsóbb változatot csomagolják, és meghibásodás esetén a felhasználó sok időt és pénzt fog költeni egy-egy alkatrész keresésére. Mivel minden ilyen modell előbb vagy utóbb cserére fog szorulni, nem jobb-e akkor biztosra menni, [...]

mobil gumiszerviz

A rohanó világhoz igazodva, a mobil gumiszerviz a gyorsasága és hatékonysága révén tud a sofőrök, autótulajdonosok segítségére lenni.

Bármennyire is elővigyázatos és óvatos valaki, sajnos a legváratlanabb helyzetekben is előfordulhatnak olyan események, amelyeket még megfelelő felkészültséggel sem lehet megelőzni.

Defekt és/vagy halaszthatatlan gumicsere esetén egy telefonhívással megoldható bármilyen probléma. A helyszínre érkező szakemberek többéves tapasztalattal a hátuk mögött, a legmodernebb szerszámokat használva, tökéletes munkát végeznek, legyen szó egy megszokott, kisméretű acélfelniről vagy egy vadonatúj, nagyobb alumínium keréktárcsáról.

Miért éri meg a professzionális gumiszerelés mellett dönteni?

A szükséges szakértelem és eszközök hiányában a defekt javítás több órát is igénybe vehet. Sietős helyzetben ezt senki sem engedheti meg magának. A szereléssel járó időpocsékolást és felesleges frusztrációt elkerülhetik a bajba jutott személyek, ha a lehető leghamarabb egy profi csapatot hívnak segítségül.

Miért válassza a Mozgó Gumis céget?

Rugalmasság: a kollégák az ügyfél otthona előtt, a garázsában vagy épp a munkahelyén végzik a szerelést
Szakértelem: a sokéves tapasztalattal a [...]

 • 2021-02-18
 • Hírek
 • Szerző:
 • Dodge Viper – vigyázat, harap! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Dodge Viper vitathatatlanul az egyik legikonikusabb amerikai autó, amely valaha napvilágot látott.

Matchbox gyűjtemények kötelező darabja és autós kártyák örök aduásza ez a sportkocsi, amely legalább annyira gyönyörű, mint amennyire veszélyes.

Már a kezdetektől az amerikai autók egyik zászlóshajója

A Dodge autóipari cég megalapítása egy michigani testvérpár, Horace és John Dodge nevéhez fűződik.

Bár a kezdetekben csupán alkatrészeket gyártottak a Ford számára, 1914-től saját lábra álltak.

Ez a kezdeményezés telitalálatnak bizonyult, hiszen éveken keresztül ők adták el a második legtöbb autót (a Ford után) az Egyesült Államokban. 1920-ban azonban mindketten elkapták az influenzát, ami végül a fivérek halálát is okozta.

Töretlen sikerek válságos időkben is

A Dodgenál az alapítók halála után sem állt meg az élet. Miután az özvegyek akkori rekordösszegnek számító 146 millió dollárért eladták a céget, egy kisebb kitérő után a Chryslerhez került.

A vállalatnak sikerült [...]

kompresszor

Mindig jó, ha van a háznál egy kompresszor, amikor szükség van rá. Egy ilyen szerkezet ugyanis nagy segítség lehet akkor, ha például leeresztett az autó kereke, de számos egyéb téren is nagy hasznát veheted, ha nagy mennyiségű, célzott levegő használatára van szükséged. Nem mindegy azonban, milyet választasz, hiszen típusban, felépítésben és teljesítményben is vannak eltérések. Megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni, amikor kompresszort vásárolsz otthoni használatra!

A kompresszorok hasznos eszközök, nem véletlenül használják őket ipari méretekben, ráadásuk sok műhely és gyár esetén is fontos kiegészítője a különböző munkafolyamatoknak. A kisebb méretű szerkezetek előnyeit bátran élvezheted otthon is, ugyanis nagyban megkönnyíti az életedet ha nem kézi szerszámmal kell vacakolnod például egy kerék felfújásakor.

Mire jó, ha van otthon egy kompresszor?

Az autók kerekeinek felfújása mellett egy ilyen szerkezet tökéletesen alkalmas a kerékpár gumik levegővel való feltöltésére, de nyáron gumicsónakok, labdák és matracok is felfújhatók a segítségével a család nagy örömére. Mivel működésük nagyon egyszerű, nem vesz igénybe [...]

 • 2020-11-19
 • Hírek
 • Szerző:
 • A 2.3 literes Ecoboost Mustang egy igazi modern sportautó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Mustang egy ikonikus autó és sokan a nyers erő miatt szeretik. Az 5 literes V8-as motor igazi legenda és részben ez tette népszerűvé is a szériát. De várjunk, itt most egy 2.3 literes példányról van szó.

Miért választaná bárki is ezt a jól bevált, tekintélyt parancsoló V8-as helyett?

Az Autodealer magazin emberei eltöltöttek egy hetet a kocsi társaságában, hogy megtudják, van-e jövője a Mustang-nak ebben az irányban. Használták mindennapi autóként a városban, aztán küldték neki a pályán. Nézzük az eredményt!

Foto: ford.com Új elgondolás, menő hang

Ennek a Mustang-nak egészen egyedi megjelenése van, és létezésének témájához egész jól passzol. Nos igen, a németek AMG, M és RS modelleihez képest azért erősen más külső vár minket.

A németekre jellemző a kicsi-közepes-nagy megközelítés, amikor stílusról van szó.

Mit takar ez?

Első ránézésre nem mindig tűnik [...]

nyomtató

Ha nyomtató vásárláson gondolkodsz, a helyes döntés érdekében előzőleg egy sor fontos tudnivalón kell átrágnod magad. Bár a nyomtatók világa színes, ha pontosan tudod, mit vársz el az adott készüléktől, nem fogsz eltévedni a szóban forgó hasznos elektronikai készülékek labirintusában sem.

Tintasugaras vagy lézeres?

A címszereplő kérdés megválaszolása a választás körüli egész mizériát nagyban megkönnyíti, hiszen, ha már tudod, milyen célokra is szeretnéd pontosan használni a kiszemelt készüléket, könnyebben szavazol majd bizalmat a szimpatikusnak vélt modellnek is. Persze ahhoz, hogy ne lőj bakot, tisztában kell lenned a tintasugaras, illetve a lézerrel működő nyomtató előnyeivel és hátrányaival is.

Tintasugaras nyomtató, avagy a hétköznapok hőse

A tapasztalat azt mutatja, a tintasugaras egységek remekül állják a sarat a hétköznapok megpróbáltatásaival és a színes skálán mozgó felhasználói elvárásokkal szemben. Ezek az elektronikai berendezések nem válogatósak, túlzás nélkül szinte bármilyen papírtípust alkalmazhatsz az esetükben. A munkájuk minőségi, még a nagyfelbontású fényképek nyomtatásának a tekintetében is. Kitűnő ár-érték aránnyal operálnak, ami [...]

Back to top