SEO cikkek

A marketing legfontosabb feladata a profit növelése, de természetesen ezen kívül vannak más dolgok is, amikben nagy mértékben kiveszi a részét. Ilyen a jó hír terjesztése, az, hogy a cég beivódik az elmékbe, a termékek és/vagy szolgáltatások egyre keresettebbé és ismertebbé válnak és sok minden más, ami az image-hez kapcsolódik.

A termékeket és szolgáltatásokat illetően a SEO cikkek is nagyon sokat segíthetnek, amiket sokan csak PR cikként ismernek. Ezeknek a lényege, hogy a potenciális kliensek, érdeklődők egy adott témán belül úgy kapnak egy fontos infót, hogy közben az íráson belül egy link mutat az eredeti cég oldalára. Régen és most is ez volt ennek a lényege, tehát linket kapni máshonnan.

Nyilván az nagyon fontos, hogy melyik oldalra is kerül a cikk és milyen szavakra van optimalizálva az, illetve a linkben található szavak mennyire felelnek meg a SEO követelményeknek. Röviden ez annyit jelent, hogy nem csak egy szimpla irományról van szó, ugyanis a SEO cikkek megalkotásánál [...]

1953-ban indította útjára a General Motors a Buick Skylark projektet, közép kategóriás személygépkocsi modell gyanánt, és ezt követően 46 évig voltak jelen az Amerikai Egyesült Államok és a világ autópiacán.

Ezalatt több dramatikus áttervezésen esett át a modell, és ezeknek az áttervezéseknek az eredménye a 1969-ben piacra dobott Buick Skylark Sport Coupe 250-1, amely már a Skylark-ok negyedik generációjába tartozott.

Buick Skylark GS350

A General Motors középkategóriás autókra alkalmazott politikáját folytatva, 1968-ban a GM mérnökei újra áttervezték az autót, így a Skylark 1968-72 között több féle változatban (kétajtós keménytetős (Hard-top) és a négyajtós szedán), valamint több féle motorral volt elérhető.

Az új 2016-os Chevrolet Camaro két kupé változatáról akaratlanul is a Ford Mustang jut eszünkbe. Ugyanis 1967-es megjelenése óta a Camaro egyszer sem tudott kilépni a sokkal híresebb versenytárs árnyékából. Mi több, 2003 és 2009 között a Camaro név eltűnt a süllyesztőben, míg eközben a Mustang hírneve egyre csak növekedett.

Chevrolet Camaro 2016.1

Most azonban megrázták magukat a Woodward Avenue-ban. A fiók mélyérő előkaparták ezt a jobb sorsra érdemes márka nevet, mely így most úgy éledt saját hamvából mint egy Főnix madár.

Ezen hatodik generációs Camaro talán egyik leghatékonyabb fegyvere a General Motors által tervezett platform amely a Cadillac CTS-el és ATS-el is hírnevet szerzett magának, és az „Alpha” elnevezést kapta.

Ezzel tér most vissza a 2016-os Camaro is, így a gyártó szerint 28%-al lett szilárdabb az eddigieknél az autó, emellett az Alpha platform elemeinek 70 %-ban a Camarora van [...]

Már a 6,4 literes 707 Lóerőt és 881,2 Nm nyomaték leadására képes V8 Hemi motorral ellátott Dodge Charger SRT (Hellcat) sem nevezhető egy átlagos személyautónak.

DodgeChargerHellcat1

Hiszen már ez az „egyszerű” Dodge Charger SRT is eléri a 329,3 km/h végsebességet, és alig 11 másodperc alatt teljesíti a negyedmérföldes távot. A 2015-ös Dodge Charger SRT Hellcat is hozza magával a klasszikus Charger kinézetet, de ezeket természetesen a legújabb irányzatokhoz igazítva, az autó formáit lekerekítették, és hátul markáns LED fényszórók világítanak.

Az első hűtőrács is hozza magával a klasszikus Charger formákat ehhez hozzájárul az ívelt téglalap alakú első fényszóró, amely így belesimul a hűtőrácsba.

DodgeChargerhellcat2

Az izomautókra jellemző hatalmas motorháztetőn három légbeömlő nyílás is található, egy nagyobb a motorháztető kiemelt ívén, és egy-egy kisebbet ezen ív [...]

Edsel Ford 1939-ben alapította meg a Mercury részleget „kezdő szintű” luxus márkaként, amely hagyományosan a Ford és a prémium Lincoln között helyezkedett el. Az első, és tulajdonképpen egyetlen modellje a márkának az úgynevezett „Mercury 8” volt, egy „teljes méretű személygépkocsi”, amelyet ez a részleg 1939-től egészen 1951-ig gyártott.

Ford Mercury 1950

Amikor Caroll Shelby-t 1960-ban az orvosok szívbetegség (angina pectoralis) miatt eltanácsolták a versenyzéstől, azt gondolhatta magában hogy véget ért az ő autókkal kapcsolatos karrierje. Hiszen ekkor szinte a csúcson levő autó versenyző volt, aki egy évvel azelőtt, 1959-ben az Aston Matin DBR1-vel megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, és olyan nagy versenyzőkkel emlegették egy helyen a nevét, mint Phil Hill, és Juan Manuel Fangio, (Forma 1-es világbajnokok).

Első győzelmét úgy szerezte, hogy egy nap alatt két futamon indult, és mindkettőn az első helyen végzett. Aztán 1954-ben az Aston Martin szerződtette, ennek a csapatnak a pilótája volt, amikor kiderült a betegsége.

Sokakat végzetesen megtört volna ez a hír, de Caroll Shelby nem adta fel, és 1961-ben levelet írt az angliai AC Cars-nak, és felajánlotta nekik az általa tervezett bivalyerős 4,3 literes, 484 LE-s, V8-as [...]

1989-ben leplezték le a Honda NSX prototípusát a Chicago Motor Show keretében, az autó kifejlesztésében nagy szerepe volt az egykori Brazil Forma egyes versenyzőnek Ayrton Sennanak, aki 1994 május 1-én Imolaban megrendezett Olasz Nagydíjon vesztette életét 34 éves korában.

A Honda NSX után gyártása koránt sem volt folyamatos és az évek során több ráncfelvarrást végeztek el rajta és többször is áttervezték. Az így létrejött autó olyan nagy márkák versenytársává vált mint a Ferrari és a Porsche.

NSX6

Aztán 2007-ben a Honda bejelentette, hogy az évtized végéig egy olyan izomautót fog piacra dobni amelyet egy V10-es motor fog meghajtani. Ám az időközben fellépő gazdasági világválságnak “köszönhetően” a Honda kénytelen volt lemondani az NSX gyártását.

Ám most tíz évvel az utolsó NSX modell megjelenése után a Honda újra elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy elkészítse az utóbbi [...]

Szimfónia több hengerre…

Avagy a V motorok szimfóniája

Mit jelent a szimfónia? „Több hangszerre írt nagyszabású zenemű, de emellett jelent még összhangot, együtthangzást is” – tudjuk meg az értelmező szótárból.

Nekünk izomautó rajongóknak nem kell koncert terembe mennünk ahhoz, hogy hasonló nagyszerű szimfonikus együtthangzásokat hallhassunk. Elég ha az utcán haladva meghalljuk a 4, jobb esetben a 6 vagy 8 hengeres V motorok hangját, és máris részünk lehet egy nem átlagos szimfóniában. Ha pedig igazán szerencsések vagyunk, és tulajdonosai lehetünk egy izomautónak, akkor a slusszkulcs elfordításával máris részesei vagyunk egy ilyen mennyei szimfóniának, akkor amikor kedvünk tartja. Hiszen a Bibliában is meg van írva. „Akinek füle van a hallásra, hallja” 🙂


Ám mivel kedveskedni akarunk azoknak is akik nem ennyire szerencsések, az alábbi videóban 33 különleges izomautóra írt szimfóniát hallhatunk. A szimfónia a legkülönfélébb évjáratú autók más és más motor típusára lett összehangolva, igazi benzingőzös akusztikus gyönyör az ínyenc rajongók számára.

A modernebb izomautók esetében a szó legszorosabb értelmében beszélhetünk erről, hiszen [...]

A 2015 második felében elhatalmasodott migráns válság közepette, üdítően hatott ránk a hír, hogy a Váralagút falának csapódott BAC Mono-t tulajdonosa nem a legközelebbi bontóba vontatta, hanem visszaadta a gyártónak, hogy tanulmányozhassák azt, és felhasználhassák a sport autó további fejlesztésénél.

Ennél nemesebb célt el sem képzelhetnénk egy eredetileg jobb sorsra szánt izomautónak. Ezzel a gesztussal a tulajdonos valamennyire kiköszörülte a csorbát, amit azzal követett el, hogy az alagút falának csapta autóját.

De mit is tudunk mi halandó izomautó rajongók a BAC Mono-ról? Ebből a „csupán” negyvenmillióba kerülő sport izomautóból mindössze 33 létezik, és a Váralagútban szerencsétlen végét lelő darab a 25-ös sorszámot viselte. A helyébe lépő új darab, amellyel a kanadai üzletember furikázik Budapest nem éppen tükörsima utcáin, a 30-as számot viseli büszkén.

BACMono2

2009-ben alapította a Briggs Automotive Company (BAC) angol sportkocsi gyártó céget, [...]

Klasszikus izomautók nyomában

Pontiac GTO Judge 1970

A Pontiac GTO-val kezdődött el valójában a klasszikus eredeti értelembe vett izomautók korszaka.

Tulajdonképpen egy Pontiac Tempest motorháztetője alá egy 325 LE-s, 6 literes, V8-as blokkot építettek be, és ezt nevezték el aztán Pontiac GTO-nak.

Pontiac Judge

Miközben az izomautók egyre elérhetőbbek lettek mindenki számára, megteremtve ezzel egy máig csodált korszakot az autógyártásban, a Pontiac GTO oly annyira sikeres volt, hogy hosszú ideig csak kisebb változtatásokat végeztek ezen az izomautón.

Azonban 1969-ben piacra dobott izmosabb GTO-t „Judge”-nak (Bíró-nak) nevezték el, és ez az autó meg is érdemelte ezt a nevet, hiszen a többi változtatások mellett már csak a motorháztető alatt dübörgő majdnem 400 LE-s, izmosított V8-as motor tiszteletet követelt meg magának.

TheJudge

Back to top