Átlagon felüli izomautók: Dodge Charger Hellcat 2015

Már a 6,4 literes 707 Lóerőt és 881,2 Nm nyomaték leadására képes V8 Hemi motorral ellátott Dodge Charger SRT (Hellcat) sem nevezhető egy átlagos személyautónak.

DodgeChargerHellcat1

Hiszen már ez az „egyszerű” Dodge Charger SRT is eléri a 329,3 km/h végsebességet, és alig 11 másodperc alatt teljesíti a negyedmérföldes távot. A 2015-ös Dodge Charger SRT Hellcat is hozza magával a klasszikus Charger kinézetet, de ezeket természetesen a legújabb irányzatokhoz igazítva, az autó formáit lekerekítették, és hátul markáns LED fényszórók világítanak.

 

Az első hűtőrács is hozza magával a klasszikus Charger formákat ehhez hozzájárul az ívelt téglalap alakú első fényszóró, amely így belesimul a hűtőrácsba.

DodgeChargerhellcat2

Az izomautókra jellemző hatalmas motorháztetőn három légbeömlő nyílás is található, egy nagyobb a motorháztető kiemelt ívén, és egy-egy kisebbet ezen ív mellett.

Ám a eme „Pokolmacskának” a fékrendszere sem átlagos. Egy igen csak extra Brembo fékrendszerrel látták el. Az elől kerekenként két 39,116 cm-es tárcsás és hat dugattyús fékekhez hozzá jön még a hátsó kerekeken található 35,052 cm-es féktárcsa, amelyre szintén hat fékdugattyút szereltek.

DodgeChargerhellcat4

És ha mindez nem lett volna elég egy izomautóhoz egy Egyesült Államokbeli csapat addig kísérletezett az elektronikával és a motor meghajtás áttételével, míg végül nem kevesebb mint 900 LE-t sikerült belőle kipréselniük.

DodgeChargerhellcat3

Így ennek és a 8 sebességes automata váltónak is köszönhetően, mely 160 milliszekundum alatt vált fokozatot, lett a Dodge Charger Hellcat a világ legerősebb és ugyanakkor leggyorsabb izomautója.