Alko szivattyú, a házi vízellátás szakértője

Az Alko szivattyú minden kétséget kizáróan napjaink egyik legkeresettebb szivattyúja, köszönhetően a hosszú élettartamának, minőségének és megbízhatóságának. Ezen felül persze a termék ár-érték aránya sem ad okot panaszra. Ha még nem ismeri ezt a prémium termékcsaládot, akkor mindenképpen érdemes elolvasnia ezt a bejegyzést, amelyből minden szükséges tudnivalóra fény derül. Ez alapján nagyon egyszerű lesz eldönteni, hogy a brand kínálatában találja-e meg a keresett darabot.

Az Alko szivattyú típusai

A termékcsaládban gyakorlatilag minden olyan készülék megtalálható, ami víztelenítéssel, öntözéssel, házi vízellátással kapcsolatos. A termékpalettán szerepel többek között merülő szivattyú, szennyvíz szivattyú, kerti szivattyú és mélykút szivattyú is, hogy csak pár darab legyen említve.

 

A két legnépszerűbb Alko szivattyú a Ko Drain 12000 és a Ko Jet. Előbbi egy klasszikus egyfázisú szennyvízszivattyú, amelyet a készítők karbantartásmentes motorral, 450 W teljesítménnyel és 90 fokban elforgatható könyökcsatlakozóval láttak el. A hosszú élettartamot a rozsdamentes acéltengelyek biztosítják. A maximális szállítási mennyiség 7500 liter/perc, ami a háztartások nagy többségében elegendő szokott lenni.

Az Alko szivattyú Ko Jet modellje egy igen népszerű kertiszivattyú. Ez leginkább annak köszönhető, hogy mindössze egy gomb használatával üzemeltethető és a karbantartása is gyerekjáték.

Megéri az Alko szivattyú javítása?

A precíz német tervezésnek köszönhetően a brand készülékei ritkán hibásodnak meg, amennyiben azok rendeltetésszerűen vannak használva. Az idő vasfoga azonban semmit nem kímél, így ha már régóta ugyanaz az Alko szivattyú szolgálja, akkor bizony előfordulhat, hogy valamit cserélni kell vagy meghibásodik a készülék. A garanciajegy segíteni fog a kérdés eldöntésében, hogy érdemes-e javíttatni. Forduljon hozzánk bizalommal, szakértő kollégáink egészen biztosan segíteni fognak eldönteni a kérdést, miszerint javasolt-e a javítás, avagy egy új beszerzése jobban megérné.

Hol lehet Alko szivattyú alkatrészt venni?

Ha esetleg Alko szivattyú alkatrészre lenne szüksége, akkor a legegyszerűbb ott elkezdeni a keresést, ahol magát a készüléket is megvette. Amennyiben ez nálunk került megvásárlásra, de mégsem találja hozzá, amit keres, akkor ne habozzon, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen és segítünk a beszerzésben!

Minden egyes Alko szivattyúhoz tartozik használati útmutató, és bár a készülékek használata igen egyszerű, mindenképpen érdemes ezt átböngészni az üzembe helyezést megelőzően.