A tökéletes lakástextil nyomában

A minden szempontból megfelelő lakástextil megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Ennek egészen egyszerűen az a magyarázata, hogy minden részletében igazodnia kell az ízlésünkhöz, na és persze a lakóterünk stílusához is. Szerencsére ma már meglehetősen gazdag választékból lehet szemezgetni, ami azt jelenti, hogy nagy eséllyel rátalálhatunk az elképzelésünket maximálisan kielégítő változatra.

A megfelelő lakástextil ismérvei

A lelkesedésünkből kifolyólag beleeshetünk abba a hibába, hogy nem gondoljuk át, milyen paraméterekkel kell rendelkeznie a beszerzésre kerülő anyagnak. Először is nagyon fontos, hogy meghatározzuk, milyen célt fog szolgálni a lakástextil, és ennek megfelelően milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Ha például asztalterítőnek szánjuk, akkor fontos szempont a tisztíthatóság. Ha bútort szeretnénk behúzni vele, akkor a strapabíróság és a mindennapos igénybevétellel szembeni ellenállóságra is ügyelnünk kell. Ha függönyt készítünk belőle, akkor lényeges kérdés, hogy mennyire szűrje meg a fényt? Milyen minőségű, színű, mintájú anyagot szeretnénk beleilleszteni a lakótérbe? A kérdésekre adott válaszainkkal közelebb kerülünk ahhoz, hogy a megvásárolt textil megfelelően be tudja tölteni a szerepét.

Lakástextil vásárlás előtt…

 

Mielőtt lakástextil vadászatra indulunk, ne felejtsünk el méréseket végezni! Nem érdemes saccolással megoldani ezt a feladatot, ugyanis nagyon kellemetlen tud lenni, amikor közvetlenül szabás-varrás előtt derül ki, az anyagból bizony kellene még pár centi. A mért adatoknál mindig érdemes egy kicsivel nagyobb darabot rendelni, így ugyanis biztosra tudunk menni.

Roló vs. sötétítő függöny

Nagy dilemma lehet annak eldöntése, hogy roló vagy sötétítő függöny kerüljön az ablakokra? Ennek a kérdésnek a megválaszolását nem lehet általánosítani. Minden esetben az egyedi paraméterektől függ, melyik mutat jobban, vagy melyik tölti be hatékonyabban az árnyékolás, sötétítés funkcióját. Van, amikor a belső tér stílusa dönti el a kérdést, de az is előfordulhat, hogy az egyéni ízlésvilág határozza meg, végül mire esik a választás.

A Piramis webáruház csapata segít!

Legyen szó sötétítő függöny vagy bármilyen más lakástextil beszerzéséről, a Piramis webáruház csapata készségesen rendelkezésre áll. A munkatársak részletes tájékoztatást adnak a termékekkel, árakkal, szállítási információkkal kapcsolatban, és természetesen minden felmerülő kérdést megválaszolnak. Amennyiben náluk szerzi be a szükséges anyagokat, akkor kiváló ár-érték arányon juthat hozzá a magas minőségű anyagokhoz.