A természetes arcápolás legjobb praktikái

Azt már nagyanyáink is tudták, hogy a legodaadóbb gondoskodást az anyatermészetben megtalálható növények képesek biztosítani. Nem is csoda, hogy a természetes arcápolás régóta a virágkorát éli és az ebbe a kategóriába sorolható termékek mindig hódítani fognak. Ahogy azt már néhányan megtapasztaltuk, két látszólag ugyanolyan kence között is óriási különbségeket tapasztalhatunk.

Amennyiben ez negatív, akkor jobb esetben csak elmarad a kívánt hatás, rosszabb esetben pedig allergiás reakciót tapasztalhatunk. Ez általában a hozzáadott tartósítószerek miatt van, így nem igazán hívható naturálisnak. Azonban a természetes arcápolás nem kell kizárólag a vízzel való arcmosásra korlátozódjon, csupán okosan kell megválasztani a használni kívánt szereket.

Minden bőrtípusnak és minden korosztálynak szüksége van arra, hogy a bőrt hidratálja, revitalizálja és megtisztítsa a környezeti szennyeződésektől. A természetes arcápolás első lépése, hogy kiderítsük, melyik típusba tartozik a bőrünk és milyen igényei vannak. Nem kell ehhez 1000 dolgot magunkra kenni, amire viszont feltétlenül szükségünk van, az a hidratáló krém, gyengéd, de hatékony radír és valami, amivel tisztítunk.

 

A természetes arcápolás egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb hazai képviselője a medinatural.hu, így ha innen vásárol, akkor nem nyúlhat mellé. A helyes napi ápolási rutin mellett, az öregedés kérdésköre is igen korán felmerül. Az imént említett oldal egyik felettébb népszerű készítménye a hialuronsav szérum.

Jó tudni, hogy a bőr természetes és elkerülhetetlen öregedési folyamata nagyjából 25 éves kor körül indul be. Innentől kezdve már nem képes olyan mennyiségű kollagén termelésére, ami az idő előrehaladásával folyamatosan csökken. A hialuronsav szérum lehetőséget ad arra, hogy eredményes lépéseket tegyünk ez ellen.

Az ultra könnyű, gyorsan felszívódó szérum koncentráltan tartalmazza a megfelelő hatóanyagokat, amelyekkel nemcsak a bőrt hidratálja, de még a mélyebb ráncok is nagy eredménnyel halványíthatóak. A hialuronsav szérum alkalmazása mellett, sok más nagyon hasznos lépést is tehetünk a ragyogó bőr érdekében.

Mindenképpen érdemes felülvizsgálni az életvitelünket, hogy valóban a számunkra legmegfelelőbb életet éljük-e. A stressz, a mozgáshiány, a dohányzás, az alkohol és az egészségtelen táplálkozás káros hatásai bizony hamar meg fognak látszódni a bőrünkön. A hialuronsav szérum használata lényeges, de csak akkor lehet hatásos bármilyen kezelés, amennyiben az előbb említettekre szintén odafigyelünk.