A Shelby GT500, melyből csak egy lesz a világon

2020-ban le fog gurulni a gyártósorról egy teljesen egyedi Ford Shelby GT500, melyet „Venom” (méreg) névre kereszteltek, azonban ennek az autónak a célja nem az, hogy a világ összes gyűjtője közül csak egyvalaki dicsekedhessen vele. A Ford jótékonysági célra fordítja az autót és eladásából a Juvenile Diabetes Research Foundation (Fiatalkorú cukorbetegséget kutató intézet) számára fogja adományozni a bekerült összeget. Az intézet az 1-es típusú cukorbetegség gyógymódját keresi, a Ford pedig ebben szeretne segíteni nekik.

A Ford azonban nem gondolta túl a kocsit, ugyanis egy gyári Shelby GT 500-ról van szó, mely csak a festésben fog eltérni a megszokott modellektől. Tekintve, hogy akár 10 dolcsiért elvihető lesz a kocsi, ez nem számít rossznak 760 lóerőért és egy ikonikus kocsiért, de mivel licitálás lesz, így az esélyek a 10 dolcsis árra végtelenül kicsik.

 

A Ford egyébként 75.000 dollárt fog sorsjegyeket eladni, és ha 10 ember benevez, akkor már 750.000 dollár megy majd kutatási jótékony célokra. A Ford egyébként kifejezetten szeret jótékonykodni, és a legnépszerűbb alany a Mustang szokott lenni, most azonban a Shelby GT500-ra esett a választás.

Az első legyártott 2020-as Shelby GT500 eladási joga egyébként a Barrett-Jackson-nál landolt még januárban és a győztes licit 1.1 millió dollár volt. A Ford ezt sem szándékozta megtartani, és a bevétel egy az egyben szintén a Juvenile Diabetes Research Foundation-nek ment.

A Ford tehát kijelentette, hogy komolyan veszi a cukorbetegség ellenszerének megtalálását és a folyamat támogatását. Nem csak a cukorbetegség leküzdésében segít azonban a Ford, ugyanis nemrég az utolsó 2014 GT500 Convertible szuperkocsit is aukcióra küldte a Ford, melynek bevétele a Brain Injury Association of America szervezetet támogatta (agysérülésekkel foglalkozó kutatóintézet).

Aki tehát szerencsésnek érzi magát, az ellátogathat a sorsjegyeket árusító oldalra, hogy megtudja a részleteket. A 75.000 dolláros belépődíj természetesen az abszolút szerencsejáték része, mivel kevesebbért elviheted a kocsit, mint normál ára.

A licit természetesen inkább az adakozni vágyóknak van, hiszen pénzünket nem kapjuk vissza, ha nem sorsolnak ki, de legalább a Ford egy igazán hangulatos találkozót fog csapni a jótékony cél érdekében!

 

Foto: flickr.com free license