A használt autó átvizsgálása vízválasztó lehet

Használt gépjármű vásárlása esetén számtalan fontos tényezőt kell figyelembe vennünk, de talán az összes buktató közül azok a pontok lehetnek a leginkább kritikusak, amelyek az autó átvizsgálás során derülhetnek ki. Ha a nehezen megszerzett pénzünket nem szívesen költjük el haszontalan vagy hibás termékekre, akkor ugyanezen állítás egy többmilliós kocsi esetében hatványozottan igaz.

Miért nem bagatellizálhatjuk el az autó átvizsgálását?

„Ami el tud romlani, az el is romlik” – szól a ma már szállóigévé vált mondata Edward A. Murphy amerikai mérnöknek és katonai parancsnoknak. Egy mindennapi használatban lévő gépjármű életében ráadásul többször is aktualizálódhat a fent említett Murphy törvény. A kopó alkatrészek elhasználódása a gépek működésének természetes velejárója, viszont, ha még ehhez hozzávesszük a kisebb-nagyobb baleseteket, az emberi mulasztást és a nem megfelelő szervizelést, akkor egy 10 éves verda „betegkartonja” akár szép nagyra is duzzadhat.  

Könnyű elsiklani a hibák fölött

A kiszemelt autó átvizsgálása tehát esszenciális feladat, mielőtt aláírnánk az áhított adás-vételi szerződést. Amennyiben a gépjármű előző tulajdonosa elmulasztja a fennálló műszaki problémák ismertetését, saját magunk kell a tettek mezejére lépnünk. A laikusoknak azonban a potenciális károsodások feltérképezése korántsem könnyű feladat, sőt, még egy gyakorlottabb hozzáértő sem vehet észre mindent. A tét viszont nem kevés, hiszen egy elhamarkodott vásárlás akár többszázezres pluszköltséggel is járhat a jövőben.

Profi segítséggel a nyugodtabb vásárlásért

Amennyiben nem szeretnénk a választásunkat a véletlenre bízni, kérjük hivatásos szakértők segítségét! Az Autóállapot sokat látott szakemberei árgus szemekkel, kiváló szakértelemmel és több tízéves tapasztalattal rendelkeznek. Az autó átvizsgálás során a négykerekű minden porcikáját górcső alá veszik, a karosszériától kezdve a futóműveken át egészen a fényezésig. A rendkívül alapos felmérést követően tűpontos és részletgazdag tájékoztatást kaphatunk a kiszemelt gépjármű állapotáról, illetve annak esetleges szervizköltségeiről is.