A Ford Expedition King Ranch visszatér a 2020-as modell évre

Texas-on kívül nem sok ember tud róla, de a King Ranch egy létező hely Amerikában. A 825,000 hektáros terület, mely 1853-ban kapta a nevét, és a Corpus Cristi és Brownsville városa között található, kicsit túl nagy ahhoz, hogy egyetlen darab földként legyen nyilvántartva, ezért 4 különböző területre osztották fel Texas megyéinek változatos területeit átszelve.

Texas-ban mindent nagyban gondolnak el, ezért érthető lehet, hogy a Ford legújabb King Branch modellje is egy méretes SUV lesz, igazából pedig a legnagyobb SUV, mely a Ford készletén eddig valaha is volt. A 2020 Ford Expedition King Ranch Edition a 2019-es State Fair of Texas eseményen lett bemutatva és a helyiek érdeklődését azonnal fel is keltette.

 

A Ford eredetileg 1999-ben debütálta az F-sorozatos King Ranch modellt, majd 2005-ben az Expedition King Ranch modellt. A 2020-as modell rengeteg extrát tartalmaz a korábbi típusokhoz képest és egy menő szürke hűtőbordákkal ellátott, elektromosan aktiválható kapaszkodókkkal, vonóhoroggal, tetőcsomagtartóval és oldalsó tükör sapkákkal ellátott tankot kell elképzelni, mellyel bármely sivatagot átszelhetjük. A 22 colos alumínium felnik és a King Ranch “Running W” emblémák természetesen már csak a hab a tortán.

Ha a kocsi belsejébe betekintünk, akkor egészen elképesztő, luxus látvány fogad minket, ugyanis egy nappaliba is elegendő mennyiségű bőrhuzat fogad minket. A sofőrülést tökéletes kényelem és hozzáférhetőség jellemzi, de azért a hátsó ülések sem számítanak fapadosnak, ugyanis Del Rio bőrrel lettek ellátva, továbbá egy TV kijelző is megtalálható az első ülések hátulján, hogy az utasok a hosszú utazások során se unatkozzanak.

A Ford egyébként bejelentette, hogy az Expedition Platinum sorozat is kap majd néhány újdonságot, többek között új felniket és még több bőrt a belsőbe (habár mindennek van határa). A Platinum modell az Expedition King Ranch full extrás fajtája, és 5-ből 1 vásárló általában ezt szokta választani, míg 6-ból 10 vagy a Platinumot vagy a Limited modellt választja.

A 2020 Ford Expedition King Ranch és a 2020 Expedition Platinum modell is Ford Co-Pilot360 sofőr asszisztenssel érkezik, mely nagymértékben segít minket a biztonságos és kényelmes vezetésben. 360 fokos kamera, fűtött visszapillantó tükrök, közelséget jelző lámpák, és egyéb finomságok várják a tulajdonosokat, többek között a FordPass Connect is, mely 4G LTE Wi-Fi hotspot-ként tud üzemelni és 10 készüléket is ki tud szolgálni. A Ford Expedition King Ranch egy igazi monstrum. Érdemes megismerni!

Foto: flickr.com free license