A Chevrolet szokatlan felajánlást tett a Mustang tulajdonosoknak

A nyáron felmerült korábbi jelentésekkel ellentétben a Camaro nem megy sehova. A Ford Mustang hosszú idejű riválisa már sok éve, és úgy tűnik még az is marad egy darabig, azonban a jelentések alapján az eladások kicsit leestek az elmúlt hónapokban. Az év második pénzügyi negyedében 9%-al alulmaradt a tervezettől, ami azért egy világhírű cég esetében nem számít túl jónak.

Mindezek mellett a Mustang a piaci szegmens legjobb eladási rátáit könyvelhette el magának, tehát riválisa mellett jócskán elhúzott. Mit tud tehát a Chevy tenni, hogy változtasson a helyzeten? Felajánlhat kedvezményeket, akciókat. Amivel azonban a cég előállt, az egy kicsit más, mint amit eddig megszokhattunk a szuperautók piacán.

A GM Authority forrásai szerint a Cevy 2500 dollár árengedményt ad azoknak, akik Mustang tulajdonosok. Tehát a rivális cég autótulajdonosait próbálja elhalászni célzott akciókkal. Persze van 1-2 feltétel, nevezetesen az, hogy legalább 30 napja Mustang tulajdonosnak vagy bérlőnek kell lennünk, és el kell fogadnunk a teljesítést 2019 Szeptember 3-ig. Nincs Mustang-unk? A Chevy ebben az esetben is bőkezű. Kemény 500 dolcsit nyom a kezünkbe. Kérdezhetjük persze, hogy mely Camaro modellekre vonatkoznak az akciók.

 

Ezek az alábbiak, mellettük az árakkal:

LS – $25,995

1LT – $26,495

2LT – $28,495

3LT – $31,995

1SS – $37,595

2SS – $42,995

1SE (ZL1) – $62,995

A matekot ezután nem nehéz kiszámolni. Egy Mustang tulajdonos például vásárolhat egy új Camaro-t mindössze $23,495-ért, de persze gyanítani lehet, hogy nem a legalapabb modellt fogják vásárolni. Az akció érdekes, mert akkor igazán nagy a megtérülés, ha olcsóbb modellt veszünk. Egy 60.000 dolláros kocsinál 2500 dollár már nem oszt, nem szoroz túl sokat. A top Camaro ZL1 modell ára például pont 60.000 dolcsi körül fog mozogni, mely egyébként pont annyi, mint egy Shelby GT350 ára. Vajon fog a Ford erre valahogyan reagálni? Valószínűleg nem, mivel a Mustang eladások egész jól elvannak továbbra is.

Forrás: https://carbuzz.com