A 2014-es nyár TOP 10 sportautói, avagy kabrió minden mennyiségben!

Mindenki szívesen nézegeti a szép, kellemes formavilággal megrajzolt sportautókat, a nyitott tető férfiakat és nőket egyaránt vonz. Nincs annál különlegesebb érzés, mint tető nélkül száguldani a naplementébe. Rémlik hány és hány film utolsó jelenetében használják ezt a kompozíciót?

Ha nincs is meg az anyagi feltétele annak, hogy minden nyári szezonra más-más sportautóval döngessünk végig a Váci úton, vagy az M1-es autópályán, az internet rögtön segítségünkre siet, hogy legalább elképzelni tudjuk, melyik roadster vagy kabrió illik hozzánk.

Vegyük sorra a 2014-es nyár TOP 10 sportautóit, a listát a TrueCar online portál újságírója készítette a nyilvánosan is elérhető autóvásárlási adatokból. Könnyű dolga volt olyan szinten, hogy az amerikai vásárlók, főleg az olyan állomokban, ahol az évszak is kedvező feltételeket biztosít (Kalifornia, Florida, Texas) szívesen választanak kabrió típusú autót vásárláskor, míg értelemszerűen ez a szokás Alaszkára vagy Idahora nem igazán jellemző.

 

10. Lexus IS C

Lexus, ahol adnak a megjelenésre
Lexus, ahol adnak a megjelenésre

Bőr belső, faburkolat, bluetooth, fűtött, szellőztetett ülések, navigáció és gyorssegély rendszer, légkondicionáló berendezés jellemzi a belső extrákat. A vezetés élményéről a sportos felfüggesztés, a kormányberendezés, a kormányra szerelt váltófülek gondoskodnak.

A belső önmagáért beszél
A belső önmagáért beszél

A háromrészes keménytetőt 20 másodperc alatt csukja össze, alapárban 204 lóerős motor dolgozik a luxus kabrió motorháztetője alatt, ám ez tovább fokozható a 306 lóerős, V6-os motorral és a sport csomaggal, amihez biztonsági kamera, 12 hangszórós hangrendszer és multimédiás kijelző is tartozik.

9.  Mini Cooper

A kis mini
A kis mini

A Mini Coopert több filmből is ismerhetjük, gondoljunk csak Austin Powersre, ám a brit Mini Cooper nem csak szórakoztató, hanem gyors és üzemanyag-takarékos is egyszerre. A Mini Amerikában a 2000-es évek végén 2,5 millió autót adott el, így lopva be magát a kisautó a benzinzabálók népszerűsége közé.

A kis mini
Aprócska autó Amerika kedvencei között?

A Mini kabrióban helyet kap egy 6,5 inches nagy felbontású kijelző, a bluetooth-t az Apple tervezte, ami Smartphone és iTunes kapcsolatra is alkalmas, valamint a GPS sem hiányozhat, a szélesebb nyomtáv nagyobb sebességet, sportosabb megjelenést biztosít, mindezt ideális üzemanyag felhasználás mellett.

8. Fiat 500C

A legkisebb a TOP10 listában
A legkisebb a TOP10 listában

Az apró sportautó csoda, hogy helyet kapott a listában, ám nem feltétlenül csak a kabrió típus miatt került ide. A Cinquecento alig 140 cm hosszú és 64 cm széles, 30,6 cm fordulási sugárral rendelkező apró jármű, ami szűk helyen ideális parkolási lehetőséget biztosít.

Kényelmes a kormány fogása
Kényelmes a kormány fogása

A visszahúzható, pool-cover stílusú napfénytető, elektromos csatlakozók, tempomat, pohártartók sorozata, elektromos ablak, valamint a nem elhanyagolható városi és autópályás fogyasztás, új alternatívát adtak azoknak, akiknek az izomautók fogyasztása már nem fér bele a keretbe.

7. Nissan 370Z Roadster

A Roadsterek királya?
A Roadsterek királya?

Igazi roadster, magányos farkasoknak való sportautó, az izomautók között is megállja a helyét. A 3,7 literes, V6-os motor 332 lóerős. Emellett megtalálhatunk olyan extrákat, mint a Xenon fényszórók, intelligens kulcs, LED-világítás vagy a nyomógomb starter.

Gyönyörű belső tér
Gyönyörű belső tér

A szórakoztatásról Bose hangrendszer gondoskodik, de emellett nem hiányzik a bluetooth és a mindenre kiterjedő információs rendszer sem. A kabrió teljesítményével a sebességre nem lesz gondja a tulajdonosnak, ráér később aggódni, amikor ürül a tank, vagy alkatrészt kell cserélni a sportautóba 🙂

6. Ford Mustang

Születésnapi limitált széria - jól látszik az 50 -es plecsni a karosszerián
Születésnapi limitált széria – jól látszik az 50 -es plecsni a karosszerián

A Ford Mustang nem csak egy izmos „póni”, hanem igazi kabrió fenevaddá nőtte ki magát. Bár a rajongók 2005-ben nem fogadták kitörő lelkesedéssel a formaterv váltást, mára már mindez megváltozott, a kabrió konfiguráció népszerű modell lett az amerikaiak körében.

Népszerű modell, időtálló márka!
Népszerű modell, időtálló márka!

A 305 lóerős, V6-os motor mellé a belső térben olyan extra kényelmi dolgok járnak, mint a bőr sportülések, bőr kormánykerék, hat hangszórós hangrendszer, 4,2 inches érintőképernyős szórakoztató és információs panel jól példázza, hogy az izomautók között új példány vár befogadásra.

5. Chevrolet Camaro

A végletekig "morcosított" kabrió
A végletekig „morcosított” kabrió

Fej-fej mellett Ford Mustang és Chevrolet Camaro, formailag mindkettő lenyűgöző, ám a Camaro 323 lóerős, 3,6 literes, V6-os motorral érkezik a forró nyárba, köd lámpával, különleges hátsó spoilerrel, 20 másodperc alatt nyíló tetővel.

Full bőr belső
Full bőr belső

Több elektromos extrát is kapott, mint például az iPhone tulajdonosoknak kedveskedő Apple Siri Eyes Free, ami lehetővé teszi, hogy hangüzenet alapján küldjenek szöveges üzenetet, 7 inches érintőképernyős információs rendszer, hátsó Vision kamera, navigáció, távoli indítás és hasonló ínyencségek. Egyszóval a Camaro más, mint egy átlagos sportautó!

4. BMW 6 Series

Impozáns megjelenése van a német luxus kabriónak
Impozáns megjelenése van a német luxus kabriónak

Európai modellt is köszönthetünk a listán, mégpedig igen előkelő helyen, mondanunk sem kell, rászolgál a 4. helyezésre a luxus kabrió. A 315 lóerős, 640i jelzésű BMW sportautó olyan extrával szerelt, mint az érintőképernyős szórakoztató és információs rendszer, Bang&Olufsen surround hangrendszer, HD és műholdas rádió, színes heads-up kijelző, parkolást segítő rendszer, telemetikai rendszer, adaptív LED fényszórók, éjjellátó infravörös kamerák az autó elején.

Világos és sötét színek keveredése és modern elektromos rendszerek
Világos és sötét színek keveredése és modern elektromos rendszerek

Összkerék meghajtással is lehet választani, némi felárért, ebben az esetben a 4,4 literes, V8-as motor 446 lóerős, de az M modell ennél többet is – 560 lóerőt – tud. Nem csoda, ha az ára 100.000 dollár fölött kezdődik.

3. Porsche Boxter

A klasszikus roadster
A klasszikus roadster

A Porsche is imádja a kupé formát, a klasszikus kialakítású kasztnit 2,7 literes, 276 lóerős motor könnyedén viszi, csak arra kell figyelni, hogy a sebességkorlátozást ne lépjük át, mert könnyen el lehet szállni a könnyű, ám csodaszép sportautóval.

Hátulról is megnyerő forma
Hátulról is megnyerő forma

Az érintőképernyős Bose audio rendszer itt sem hiányozhat, a vezeték nélküli telefon, a ’90-es évek technológiáját hozza vissza, valamint a hat lemezes CD-váltó is.

2. Mazda MX5 Miata

Mazda Mx5 Miata, a fürge japán
Mazda Mx5 Miata, a fürge japán

Meg sem lepődünk, hogy egy japán áll a második helyen, aminek két oka is lehet. Egyrészt, ha választani kell a Porsche Boxter és a közel hasonló teljesítményű, gyorsulású Mazda MX5 között, akkor sokat mond az a közel 30000 dollárnyi különbség, ami a Miata javára írható.

Modern belső kialakítás
Modern belső kialakítás

A Mazda MX5 167 lóerős, 2 literes, 4 hengeres motorral, és lehajtható tetővel, megnyerő, szimpatikus formával érkezett a 2. helyre a TOP10 listán.

1. Audi S5

Megjelenésből ötös!
Megjelenésből ötös!

Az 1. helyezést a listán szintén egy európai modell kapta. Az Audi S5 leginkább finom vonásaival, semmivel össze nem keverhető megjelenésével vívta ki az előkelő helyet a kupé világában!

Igazi, kényeztető luxus!
Igazi, kényeztető luxus!

A 3 literes, 333 lóerős motorhoz elegáns kasztni párosul, lehajtható tetővel, Xenon fényszórókkal, szuperfényes LED-es nappali menetfénnyel, dekoratív LED-es irányjelzőkkel, ködlámpával. A belső igazi német luxus, nem nélkülöz semmit, amire tulajdonosának szüksége van, hűthető-fűthető bőr ülések, 10 hangszórós stereo hangrendszer, kulcs nélküli indítás, keménytető, a kényelmet fokozó kartámasz, amire lazán rá lehet támaszkodni, és élvezni, ahogy a szél fújja a hajunkat!.