2020 Cadillac CT5, az izomautók királya

A 2020 Cadillac CT5 a Caddy legújabb próbálkozása, hogy sikert arasson a luxus D-szegmensben a modern autók piacán, azonban nem egyszerű a feladat, ugyanis ez a szegmens igencsak versengő. A legújabb modell a régebbi Cadillac ATS és CTS modelleket fogja felváltani, és remélhetőleg felveszi majd a versenyt a BMW 3 Series és a Mercedes-Benz C-Class autókkal is.

A gyönyörű pluszos méretű sedan háromfajta kiadásban lesz megvásárolható. A Luxury, Premium Luxury és a Sport modellek közül választhatnak majd az érdeklődők, és a Premium Luxury, valamint a Sport modell fogja képviselni a Cadillac áttörő Y trim level stratégiáját.

A Sport modell egyértelműen azok számára készült, akik a szép külső alatt izmos belsőre vágynak. A Sport azonban vizuálisan is menőbb külsővel érkezik, mint az alapmodellek, hiszen aerodinamikai szempontokat is figyelembe kell venni. 19 colos kerekek, fascia kezelés az alkatrészeken, hátsó légterelő, sötét szellőzőrácsok és egyéb finomságok várják azokat, akik a Sport kiadás mellett döntenek majd. Ha körüljárjuk az új modelleket, akkor azonnal látni fogjuk a kifinomultságot és a presztízst, mely ezekkel a járművekkel érkezik. Gyönyörű hűtőrácsok foglalnak helyet az autó első lökhárítóján továbbá a Cadillac-nél már jól ismert horizontális, agresszív fényszórók is visszatérnek. A Sport kiadás eleje nagyban eltér viszont a CT5 Luxury és Premium Luxury modellektől. A kocsi elején megtalálunk egyéb fényszórókat is, melyek rendkívül hangulatossá teszik az autó vezetését éjszaka.

 

Ha a kocsi oldalára állunk, akkor fokozatosan lejtő formát csodálhatunk meg, mely nagy sebességeknél is remek aerodinamikai tulajdonságokat kölcsönöz az autónak. A fekete ablakok a Cadillac CT5 Sport modellből érkeznek, és valamicskét eltérnek a Luxury és Premium Luxury modellektől, melyek fényes krómos felülettel jönnek majd. Az ajtókat kívülről megszemlélve látjuk, hogy az ajtókilincsek is pontosan azt a színt kapták, mint a karosszéria, azonban van bennük egy foszforeszkáló réteg, mely sötétben jelzi, hogy hol kell az ajtókat nyitni. Nem rossz! Ezek az extrák a Platinum és Lighting csomagok részei.

A kocsi hátulja egészen úgy néz ki, mint egy szuper sportautó. Meglepően alacsonyan van az alja, mely hátulról észre is vehető, és parkoláskor a járdához igencsak közel leszünk. A Luxuskiadásokon Brembo fékrendszerek foglalnak helyet mindenhol.

A The 2020 Cadillac CT5 Sport modellt egy turbóval felszerelt 2.0L LSY négyhengeres motor repíti előre az utakon 237 lóerős teljesítményt biztosítva. Az új technológiás motor a 350T jelzést kapja a kocsik hátulján. Az új ikerturbós 3.0L LGY V6-os 335 lóerős motorok viszont a luxusmodellekbe fognak kerülni, ezt hátul pedig a T550 jelzés mutatja majd. Minden modell 10 sebességes automata váltórendszert kap, melyben elektronikus váltássegítő automatika is helyet kap a tökéletes váltások érdekében. A modellek alapesetben hátsókerekes kivitelben érkeznek, azonban választható összkerékmeghajtás is.

Az új Cadillac modellek jócskán túlszárnyalják az elvárásokat, és komoly versenyt fognak teremteni a konkurencia számára a piacon. Várjuk a fejleményeket!

Forrás: gmauthority.com