cheviA Chevrolet autógyárat 1911-ben alapította a Svájcból származó Louis Chevrolet mérnök. Mint megannyi autógyárnak, a Chevroletnek is Detroit lett a székhelye, ám a márka hamarosan a General Motors konszern tagja lett, és mind a mai napig az egyik legtöbbet eladott márka világszerte.

Kezdetben a Ford T-modelljeivel vette fel a versenyt, majd szervesen bekapcsolódott a felívelő amerikai iparosodási versenybe úgy, hogy elérhető áron próbálta kínálni modelljeit. Érdekesség, hogy a Chevrolet – a köznyelvben leginkább Chevyként terjedt el a márka megnevezése – logója körül sokáig bizonytalanságok voltak, hogy honnan ered, de legvalószínűbb, hogy egy stilizált svájci keresztről van szó, ami az alapító svájci származására utalhatott.

A gyártó a ’60-as években annyira előkelő helyen volt Amerikában sport –és családi autó modelljei révén, hogy 1963-ban minden tízedik eladott autó Chevrolet volt.

A Chevrolet Kínától Afrikáig, Üzbegisztántól Argentínáig és Pakisztánig, Dél –Amerikától Ausztráliáig mindenütt jelen van a General Motors által, hogy csak néhány helyszínt említsünk a világból.

Nem meglepő, hogy ez a helyzet Európára is igaz, 2005-től a Deawoo néven gyártott koreai autóit a General Motors átnevezte Chevroletnak, és természetesen a jelvények is átváltoztak a hűtőrácson.

A Chevrolet az újítások és a fejlesztések terén nem állt le, 2010-ben jelent meg az elektromos hajtású Chevrolet Volt, amely 2012-ben az Észak-Amerikai Év Autója és azchevrolet európai Év-Autója címet is elnyerte.

Érdekelnek a Chevrolet izomautók? Kalandozz velünk weboldalunkon!.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top